The words

5297_the-words-int-640 Un film extraordinar care mi-a placut foarte mult. O dramă romantică ce descrie  conjuctura în care un tânăr scriitor ajunge faimos.

După mari sacrificii făcute în viaţă, alături de iubita sa, se vede nevoit să recunoască incapacitatea de a impune un roman pe piaţă atâta timp cât nimeni nu auzise de el. Oricât de mult a încercat, orice editură i-a fost potrivnică.

Pleacă în luna de miere în Franţa, iar iubita sa îi cumpără o geantă veche pentru a îl mai înveseli un pic. Ajungând acasă observă că într-un buzunar ascuns se aflau mai multe hârtii vechi. Era un roman extraordinar apărut de nicăieri. Disperat, scrie toate acele pagini la calculator şi se semnează ca fiind el acel autor al romanului. Îl dă şefului său să vadă ce părere are, iar acesta o publică imediat. Cartea are un succes enorm, iar el este considerat un mic geniu al literaturii, la vârsta sa de aprope 30 de ani. Îşi publică astfel şi romanul său iniţial.

Citind cartea, adevăratul autor al romanului vine să-l întâlnească. Nu avea pretenţii la nimic, decât să-i explice povestea acelei cărţi şi cât de mult a suferit atunci când a scris acel roman.

După ce îi povesteşte, tânărul scriitor se simte vinovat şi se duce direct la editorul său pentru a-i spune adevărul. Acesta îl calmează şi îl sfătuieşte să meargă din nou la adevăratul scriitor şi să cadă la pace cu el.

Urmează o adevărată lecţie de viaţă dată tânărului scriitor, după care bătrânelul moare liniştit.

Un film de weekend care vă va descreţi un pic frunţile, mai ales celor ca mine, care nu îşi mai fac timp ca odinioară pentru a savura în linişte o carte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s