Întâmplări stradale (I)

Astăzi pe la amiază cât aşteptam în staţie tramvaiul am fost nevoit să aud o discuţie între doi taximetrişti, care îl “bârfeau” pe colegul lor de breaslă ce nu apăruse azi la muncă. Imediat am aflat şi motivul pentru care respectivul lipsea.

Fiind tânăr şi având un credit “uriaş” la bancă pe care îl luase pentru a-şi cumpăra un apartament, nu se descurca prea bine cu banii, mai ales că avea şi un copil cu o vârstă între un an şi doi ani. Un familist convins după cum îl descriau colegii de muncă. O nevastă frumoasă şi muncitoare, cu alte cuvinte un băiat norocos.

Până aici numai cuvinte de laudă din partea compatrioţilor. Chiar mă gândeam la unitatea dintre ei când am auzit o aşa descriere. Din când în când mai apela la colegii săi să îi mai împrumute cu bani când avea câte o zi slabă. Omul fusese la Bucureşti la marele meci al Stelei cu Molde in Europa League lăsându-şi soţia şi copilul acasă singuri şi fără nici un chior de ban. Acu’ se ocupau colegii săi de cumpărat pampers la copil că el rămăsese fără bani. Soţia îi era îngrijorată că nu ştie ce să-i mai facă. Ar vrea omul să ajungă şi la meciul din deplasare al Stelei care se dispută mâine seară. Oamenii erau revoltaţi şi din câte am înţeles pe bună dreptate.

Într-o zonă săracă precum Botoşaniul cam toţi cei care au fost disponibilizaţi s-au reprofilat şi foarte mulţi dintre ei au devenit taximetrişti. E greu de înţeles mecanismul prin care unii pun mai presus unele lucruri decât altele. Cred că prin această manie a devenit Becali europarlamentar şi să nu mai vorbim de Dan Diaconescu. Minţim poporul cu televizorul !!! Şi dacă poporul vrea cu înverşunare să fie minţit ? Ce ne facem ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s