Întâmplări stradale (II)

Ajungând după amiază acasă nu am rezistat vremii frumoase şi am ieşit cu căţelul la plimbare. Deşi eram cam obosit vremea de afară te revigora şi te făcea parcă să te simţi mai tânăr.

Aproape de intrarea in parc, două cucoane stăteau la palavre pe o bancă, iar fiul uneia dintre ele, cred că nu avea mai mult de doi ani, stătea in mijlocul pietonalului cu fundul în sus şi se juca cu nişte pietre. Trecând pe acolo cu căţelul, iar copilul neavând activitate, a vrut să vină înspre mine să pună mâna pe căţel. Într-o linişte de toamnă ce te îmbia cu frunzele colorate căzând agale din copaci, aud o voce “pătrunzătoare”: “Ţine mă cîinele deoparte. Stai şi te uiţi ca prostul”. Şocat, mă întorc să văd dacă era cineva prin jurul meu. Nu era nimeni, doar acel copil undeva la vreo 3-4 metri distanţă şi o femeie nebună ce urla la mine.

Am înţeles imediat de ce femeia a reacţionat aşa: – cu ceva timp în urmă dăduse la TV cazul unui câine ( husky sau malamut) care muşcase copilul stăpânului său. Îl muşcase de cap, iar copilul fiind cam de aceeaşi vârstă cu cel de pe stradă, nu a fost prea bine, ci a rămas cu sechele. Al meu, deşi rasa se numeste Samoyed, toată lumea când îl vede zice că e husky pentru că altă rasă de câini nu se cunoaşte. Şi am făcut repede conexiunea cu acest fapt, dar şi cu prostia tinerei mămici.

Concluzia e aceeaşi : Televizorul ne informează despre ceea ce se întâmplă şi despre ceea ce este bine şi ceea ce este rău. Noua generaţie de mămici vor creşte cu tablete, smartphon-uri, laptop-uri proprii copii, iar aceştia vor creşte nişte retardaţi care vor crede că vaca este mov (că aşa le-a spus reclama de la Milka), că un câine este periculos pentru că muşcă atunci când nu te aştepţi, şi că ursul panda e un animal frumos tocmai pentru că nu trăieşte în ţară la noi şi deci, nu are ce să facă rău copiilor noştri, dacă îl văd doar pe net şi atât.

Toţi dereglaţii au în ziua de azi animale pe care le cresc agresive şi sperie lumea pe stradă, iar lumea habar nu are ce se întâmplă în jurul ei.

Ca să fiu un român autentic trebuie să nu deţin nimic pentru a nu avea griji: nici animal, nici casă, nici maşină, absolut nimic. Dacă nu le am atunci sunt liniştit: pot comenta şi critica în linişte pe cei care au.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s