Love animals !

Întotdeauna urmăresc cu plăcere un film cu şi despre animale. Fiind un iubitor de animale şi având şi un căţel am preferat să văd întâi aceste filme în care este vorba despre aceste animale.

E bine să fii sensibilizat de această legatură a omului cu animalul, dar fără a pica în acea latură a telenovelistului, care prin lacrimi şi entuziasm se dă singur de gol.

Red Dog (2011) inspirat dintr-o poveste adevărată în care se dovedeşte încă o dată că nu oricine e recunoscut ca fiind “stăpânul” .

Hachico: A dog’s Story (2009) e un film care te sensibilizează şi mai tare. La începutul secolului XX în Japonia viaţa unui profesor de muzică se schimbă cînd reuşeşte să cunoască trăirile unui câine, rasa Akita, pe care îl numeşte Hatchi.

Asemenea filme sunt acel gen de filme în care fiecare îşi poate imagina o legătură a sa cu un animal, fără a risca să cadă în penibilul acestei legaturi. Nu sunt filme comerciale în care ideea e cât de inteligent poate fi un animal. Prefer filmele în care povestea unui animal mă lasă pe mine să înţeleg ce vreau din această relaţie pe care o poate stabili cu om sau cu altcineva, altceva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s