Egoism

Atunci cand suntem egoisti si ne urmam interesul suntem cei mai fericiti.

De mici ii invatam pe copii cum sa zambeasca la o actiune de a lor si atat. Nu le aratam bucuria celor din jur si cum sa se bucure pentru celalalt. Eventual rad la comanda dupa cum radem noi cei mai maturi.

Un studiu americam realizat pe un esantion de 261 de tineri avand varsta de pana la 18 ani a aratat acest lucru al egoismului care ne face fericiti atata timp cat inlaturam vina.

Cei 261 de copii au primit fiecare cate 3 dolari. Au fost impartiti in 3 categorii : unora li s-a zis sa doneze banii dati celor de la UNICEF, altora li s-a zis ca pot pastra banii, iar cea de a treia categorie a avut voie sa decida ce vor ei sa faca, adica sa-i doneze cui vor ei sau sa-i pastreze.

Rezultatul a fost unul neasteptat: toti se asteptau ca cei mai fericiti sa fie cei din a doua categorie, dar cei mai bucurosi au fost cei din a treia categorie.

Adesea ceea ce vor oamenii sa aleaga este de o maniera egoista. Dar ei nu vor face asta pentru ca ei stiu ca se vor simti egoisti in ceea ce vor alege, in ceea ce vor face.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s