Igiena intelectuală

C61C2B32-BE64-4B3F-9666-7614BB23CD69Trebuie să recunoaștem că în această perioadă, majoritatea, în încercarea de a-și mai umple timpul cu ceva eficient și constructiv, citesc mult, urmăresc filme online, etc. Chiar și în cazul meu, multe din postările de pe blog, la astfel de activități se raportează. Însă, deși am așteptat de mult un timp de respiro, în care să îmi fac ordine în rândul lecturilor, totuși nu trebuie să ”înfulecăm” orice pagină, totul pentru a ne defini ca un cititor ”cu forme”, apetisant. Cotidianul, problemele zilnice ale existenței noastre, familia, serviciul, etc……..toate acestea te fac să uiți de tine și să primești doar ce ți se dă, fără a conștientiza prea mult și fără a te împotrivi. Eventual, poate, o revoltă interioară de mici dimensiuni.

Ca un absolvent și un cititor fidel de filosofie, din când în când, mai trebuie o relansare, o oxigenare, o revitalizare a circuitelor. Un roman bun de dragoste, câteva autobiografii, fragmente de romane sociale, toate presărate cu puțină poezie și te simți ca ”nou”.

Trebuie să avem grijă de intelectul nostru !!! Societatea prin tot ceea ce ne oferă zi de zi, distruge tot ceea ce noi clădim cu atâta grijă și atenție. Această circularitate ne obligă la un efort constant și de lungă durată.

După o astfel de perioadă ….. sper ca ideile și gândurile mele să fie mai ”curate”, mai sincere, mai evidente, mai ”șlefuite”, mai plăcute la atingere, mai călduroase.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s