Noaptea de filosofie la cafenea

cf_1365435549844402Franz Schubert este unul dintre iniţiatorii unui proiect foarte interesant : începând de mâine şi până joi în 13 cafenele din Viena se va face filosofie.

Problematica sensului vrea să surprindă vizitatorii şi să-i transforme în personaje active care să discute liber în cafenelele vieneze.

Chelnerul vine la masă şi îţi aduce o carte cu temele care se discută în toate cafenelele. Moderatori sunt oameni importanţi de televiziune, scriitori, eseişti, profesori universitari, directori de librarii, directori de trusturi, chiar şi microbiologi.

Programul începe undeva în jurul orei 18.00 şi ţine teoretic până pe la 20.30, dar dacă discuţiile “se încing” se poate amâna un pic “şederea” şi până în jurul orei 24.00.

Este un proiect în care s-au investit undeva între 20 de mii şi 25 de mii de euro şi se aşteaptă un aflux de peste 30 de mii de oameni interesaţi de discuţiile filosofice.

Fiecare îşi alege din cartea adusă de chelner teme precum: “Există justiţie în capitalism?”, “Filosofie şi fericire”, “Artă şi frumos”, “Corectitudinea politică”, “Originea vieţii”, etc.

Ei au început în 2010 cu “Noaptea thriller-ului vienez” sau “Crima de noapte”, apoi “Un oraş – o carte”, sau proiecţii gratuite în 16 cinematografe din Viena.

Anul acesta proiectul aduce un concept nou: “Ce zici despre o conversaţie despre filosofie?”

M-aş fi bucurat să fiu unul din vizitatori prin acele cafenele vieneze.

Advertisements

About alexciotir

Nascut la Botosani la data de 19.06.1981 . Scoala cu clasele I-VIII o face la Botosani la Scoala nr.11 . In 1995 intra la Liceul "Nicolae Iorga" Botosani . Studiile superioare le face la Iasi la Univ. "Al.I.Cuza" .
This entry was posted in recenzii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s