Perspective

Atunci când vin sărbătorile ai ocazia să vezi masele de oameni, care se mișcă precum furnicile, doar, doar or mai duce câte ceva d-ale gurii acasă.

Mă gândeam că o dată cu sfârșitul pandemiei… o să urmeze o perioadă grea, în care să ne reevaluăm poziția și să încercăm cât mai repede să ne găsim vechiul reper.

Oarecum mă așteptam….dar, să văd oamenii lipsiți de orice perspectivă….parcă m-a cutremurat nițel. Spiritul de turmă, vocea mulțimii, critica de orice fel, lipsa de tact, dezorientarea culturală, parcă sunt mai prezente acum ca niciodată.

Asemeni unui iubitor de artă ce contemplă minute în șir frumusețea tabloului din fața sa, stăteam și eu în fața rafturilor mai marilor magazine, pentru a înțelege cum mai stăm cu inflația. Tre’ să fi fost ciudat pentru ceilalți să vadă cum toată lumea aleargă, se mișcă cu o rapiditate de invidiat, și doar unul singur (eu) stă și contemplă în mijlocul supermarket-ului. Imediat m-am trezit cu câțiva clienți pe lângă mine, care m-au și întrebat dacă am descoperit vreo reducere ceva, sau poate că sunt produse noi….. Și nu era curiozitate, ci doar un impuls al celui ce nu are cultura de a drămălui cu o oarecare înțelepciune, propriul venit.

Să avem sărbători cu bine și poate că, noul An o să ne îndrepte pașii către a avea din nou acea perspectivă !!!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s