Jurnalul străzii

Când mă uit la comportamentul noilor generații, parcă imediat mă duc cu gândul la “Dangerous minds”, iar, în cazul unor copii, versurile lui Coolio nu sunt chiar atât de departe de adevăr. Întotdeauna am mers pe mâna acestui film, ca și punct de referință la ceea ce se dezvoltă în acești tineri înfocați.

La aproape 15 ani de la apariția acestui film și cam tot atâția de când mă lupt și eu cu sistemul nostru de învățământ, pelicula “Freedom writers” cu siguranță intră în top.

Chiar dacă problemele tinerilor noștri sunt un pic diferite, totuși învățământul integrat se definește prin aceeași sensibilitate: tineri profesori dornici de afirmare ce se implică până la epuizare, ce traversează curtea liceului cu teancuri de eseuri, mai mereu cu cafeaua lângă ei și reprezentativa țigară, ce parcă se fumează singură, cu propriile drame și divorțuri, dar postând mereu în cei mai buni ascultători, luptători, adevărați educatori ce modelează după reguli neconvenționale, programe școlare ce se simplifică și se reduc în funcție de aspectul social creionat la repezeală, etc.

Mai mereu, cele 120 de minute petrecute în fața ecranului schimbă perspectiva abordării acestor teme, iar noi chiar tresărim în fața “schimbării”.

Unii se vor relaxa, alții vor deveni instant niște mici bocitoare, dar în final, pe ritmuri de hip-hop vor avea un nod în gât.

Lucrurile evoluează repede, tinerii cresc mai rapid decât anticipam noi ……. și cu toate acestea încă avem curajul să ne punem acel semn de întrebare.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s