Serialul Tv: forma supremă de relaxare

Au trecut de mult vremurile în care ”fumam” tot ce prindeam în materie de show tv …. descărcam tot, absolut tot: de la prieteni, rude, recomandări de la așa ziși cinefili, etc. Nu aveam harduri externe de mari dimensiuni, dar aveam casa plină de cd-uri, dvd-uri, iar borseta cu filme era mereu la îndemână.

Apoi internetul a evoluat, iar progrămele precum DC++, Apex, părea să rezolve definitiv problema: sute și sute de hub-uri căutate atent, ce erau puse la treabă, la download până înspre dimineață, tocmai pentru ca weekendul să ne fie liniștit.

Tot studenții și cei mai tineri dădeau ora exactă în domeniu: cei din cămin erau adevărații regizori ai filmotecilor noastre. Eram la alt nivel: selectivi, prudenți, mai rafinați, chiar mai morali. ”Prison Break” (2005) a fost biblia acestui demers ….. primul sezon avea alt ”gust” la 5 dimineața… a fost micul dejun al multora în ceea ce privește cultura serialului tv.

Astfel ne-am întors în timp, iar serialele istorice au dat un verdict clar. ”Spartacus” (2010) a fost o miniserie cu impact emoțional: violență, pornografie și personaje absolut încântătoare. Doar așa ne-am putut permite mai apoi să fim înțelepți și să îi învățăm și pe alții cum să fie echilibrați în fața unui serial: ”Game of Thrones” ne-a educat timp de aproape 8 ani de zile (2011-2019). ”Vikingii” (2013) a fost un substitut destul de consistent. Pentru cei crescuți cu Harry Potter, ”Merlin” (2008) a reprezentat inițierea în seriale de acest gen.

Pandemia însă ne-a schimbat perspectiva, iar serialele au devenit din ce în ce mai diversificate, tocmai pentru că și noi, voit, am alocat mult mai mult timp acestora.

Am făcut o pauză cu ”Fabrica de bani” (2017) tocmai pentru a ne încărca bateriile: ”Peaky blinders” (2013) ne-a demonstrat că putem fi din nou ca în tinerețe (ziua și sezonul).

Chiar și azi suntem sensibili în fața temei istorice: ”Marco Polo” (2014) e o alternativă bună.

”Breaking Bad” (2008) a închis gura, de mult timp, celor care chiar nu mai credeau în ceva revoluționar.

Netflixul ne arată acum de ce e bine să mai schimbăm registrul și să nu mai fim egoiști.

Profitând de aceste zile libere mi-am reactualizat și eu lista cu seriale, încercând și gustând câte un pic din toate genurile:

Serialele care totuși m-au impresionat acum câțiva ani au fost : ”Criminal Minds” (2005-2020) ”Dexter” (2006), ”Lie to Me” (2009), ”The mentalist” (2008) toate aparținând aceluiași gen (psihologic).

Și întotdeauna voi rămâne fidel serialelor tinereții mele: ”M.A.S.H.” (1972), ”Friends” (1994-2004), ”Cheers” (1982), ”Seinfeld” (1989).

2 thoughts on “Serialul Tv: forma supremă de relaxare

  1. alexciotir December 1, 2021 / 1:49 pm

    Cum să nu…. Nu îmi ascund niciuna din laturi…. :))))

  2. MuzaRoșie December 1, 2021 / 10:32 am

    Lista de bad boy😏😊așteptăm continuarea: romantic boy, comic boy☺️☺️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s