N-am permis de călător

Deși trăim vremuri ciudate, asta nu înseamnă că ne pierdem controlul și nu putem rămâne în continuare raționali ….. și cât de cât fideli ființei noastre. Vârsta și experiența personală ne fac să învățăm să fim mai discreți, mai sceptici chiar, dar măcar avem curajul să mai și refuzăm ceea ce nu considerăm benefic. Parcă ne îndrăgostim de noi și ne protejăm din ce în ce mai mult. Ne identificăm fragilitatea și vulnerabilitatea. Unele lucruri preferăm să le vedem de la o anumită înălțime ceea ce ne face să fim mai prudenți, mai preciși, mai indiferenți…. Devenim creatorii propriului parfum.

Orice propunere venită din senin ne face să reacționăm: ”Nu am permis de călător!” Nebuniile și valurile tinereții dau acum însă, un verdict dur: ”platfus”. Ne relaxăm acum. Nu mai pierdem nopțile cu încă un sezon al propriului serial…. Ne retragem către filmul nostru artistic preferat: ”Frumoasa și bestia”. Mergem pe vârfuri să nu deranjăm, iar singurele forme ce ne interesează sunt doar ale noastre. Devenim o umbră ce discută la ceas de seară cu călătorul de altădată.

2 thoughts on “N-am permis de călător

  1. alexciotir September 25, 2021 / 11:46 am

    Asa este…. Bine spus !!!

  2. MuzaRoșie September 25, 2021 / 11:42 am

    Umbra de astăzi trebuie sa fie recunoscătoare călătorului de ieri pentru lecțiile primite și pentru conștientizările privind ceea ce contează cu adevărat în viață!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s