”Una mujer que esta loca”

Muzică – Film – Carte : Javier Limón – Cuatro Coplas de Luna (2018) – coloana sonora a filmului ”Todos lo saben” , adică pelicula cu Javier Bardem și Penelope Cruz – ”Everybody knows”, dar și Mario Vargas Llosa – ”The Bad girl”(2006) o combinație perfectă a unui sfârșit de săptămână, ce recunoaște, prin câțiva stropi de ploaie, acel sentiment al primăverii, imperceptibil majorității, dar atât de curat și valoros.

Astfel, toate detaliile ignorate, chiar date uitării în timpul săptămânii, revin toate într-un sentiment unic. Evadează din tumultul cotidian și preț de câteva ore fii bărbat…… lasă imperfecțiunea momentului să rămână autentică: cearșafurile vraiște; micul dejun prin toată camera; ziarul pe care nici nu l-ai terminat de citit, dar ce încă poartă urmele tălpilor voastre, măsurate cu o precizie matematică de câteva raze de soare, ca un semn al complicității acestui sentiment de weekend; pijamalele ca haine de sărbătoare sau chiar un tricou banal ce completează atât de bine acest puzzle.

Dezmorțirea, înviorarea, trezirea sentimentului, are ceva aparte: un rol atât de natural, original, încât nu îți vine a crede; un personaj atât de sublim, subtil, încât ochii tăi se îmbată de plăcere. Câteva minute în care tot ceea ce e în fața e atât de simplu, dar atât de necesar și complex existenței tale. ”Alintul”, ”maimuțăreala”, mimica, gestul brutal, ”schimonoseala”, grimasa, ”dezgolirea sentimentului”, ”aroma persoanei iubite”, ”jocul ei”, etc. Indiferent ce nume dăm acestui moment, el devine perfect. Fiecare, cu siguranță, măcar o dată a zis: ”femeia asta ….. e nebună!!!”, dar, e cel mai potrivit compliment făcut celei care a sacrificat o frântură din frumusețea vieții, doar pentru tine.

2 thoughts on “”Una mujer que esta loca”

  1. alexciotir April 7, 2021 / 8:32 am

    mulțumesc! răbdarea și nebunia cu care tratăm momentul fac diferența…….

  2. MuzaRoșie April 4, 2021 / 6:24 am

    “Fall în love with a person who enjoys your madness, not an idiot to forces you to be normal”, acea “nebunie” unica, dezirabila, care amplifica dorința. Ai surprins foarte intens clipa, cu ochii îndrăgostitului de detalii 👍

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s