Altfel de sărbători

În sfârșit ….. câteva zile libere, iar sentimentul este unul atât de confortabil și plăcut, încât profit din plin de acest timp supradimensionat.

Din ce observ pe rețelele de socializare, într-adevăr acest an ne-a schimbat radical modul de a privi lucrurile. Cu toate acestea, parcă mă așteptam ca toți să-și îndrepte atenția și mai mult asupra lor, asemeni unei etape ”filosofice” în evoluția fiecăruia. Lipsa comunicării, revederii cu persoane dragi, uneori chiar lipsa familiei din viața de zi cu zi, parcă a adâncit și mai mult ”criza” identității. Nimeni nu mai își acordă prea mult timp, preferând spontaneitatea momentului, acceptând condițiile unui grup de oameni, parcă ”reinventat”.

Sper ca acest sfârșit de an să aducă liniște în sufletul fiecăruia, și astfel să reușim să conștientizăm că trebuie să investim mai multă încredere în noi. Poate fi un moment al creării unei ”culturi proprii”, al receptării unui mesaj interior.

Chiar dacă Hbo Go și Netflix au înlocuit de mult romanul, revista, jurnalul, vreau să cred că ne vom ”recupera” într-un mod discret și fidel propriilor idei, principii, raționamente.

Din orice se poate naște ceva creativ, specific, original, personal. Inițial, în poza de mai sus, se viza pomul de Crăciun și în mod special câteva globuri, însă indecizia mea și tremurul aparatului de fotografiat, au realizat așa ceva. Parcă, aceste culori descriu mult mai bine situația prin care trecem, decât câteva poze cu globurile din pomul de sărbători.

Imediat însă, aparatul foto și-a făcut treaba și a surprins, poate cel mai bine, acest spirit al sărbătorilor:

Sărbători cu bine !!!

3 thoughts on “Altfel de sărbători

  1. MuzaRoșie December 26, 2020 / 3:56 pm

    “E bine că timpul care se scurge să nu ne macine şi să ne piardă asemenea unui grăunte de nisip, ci să ne împlineasacă, e bine ca timpul să fie o construcţie.”– Antoine de Saint Exupery – O construcție în care sărbătorile îi sunt “check-in-ul” pentru progres.

  2. alexciotir December 26, 2020 / 4:14 pm

    Foarte frumos spus….. totuși, cu toții dam “check-in” și atât de puțini “check-out”.

  3. MuzaRoșie December 26, 2020 / 4:25 pm

    Cred că putem alege între a da “check-out”/a părăsi cu un minim de “check-out” /verificare sau cu o verificare mai amănunțită. De aici apare delay-ul…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s