Zeul fotbalului

Ca un mare admirator al sportului ”rege” profit de fiecare weekend pentru a viziona un meci de fotbal, dar acest sfârșit de săptămână a fost dedicat unui supraom, celui mai talentat jucător al tuturor timpurilor.

Miercuri, 25 noiembrie 2020, întreaga lume a fotbalului a îngenunchiat în fața zeului, a recunoscut geniul fotbalistic…..

Generația mea, cea cu cheia la gât, care juca mult fotbal în fața blocului, a crescut cu acest nume pe buze….. Cine era numit ca și Diego în cartier, avea autoritate, era recunoscut, își găsea locul repede în grup. Această titulatură se câștiga greu, în timp, în câțiva ani buni de jucat meciuri de fotbal(cele de cartier, chiar erau dure)….Trebuia să ți se ducă vorba câteva străzi bune, iar mai apoi testul suprem: să fii chemat de alte echipe, să joci chiar la ei acasă, pe terenul lor, cu regulile lor, iar dacă și așa câștigai, atunci ”porecla”, parola ta de fotbalist, în întreaga comunitate rămânea pe vecie ”Maradona”.

Copilăria mea a fost marcată de puține meciuri cu acest talentat jucător de fotbal, dar chiar și așa, geniul se recunoaște ușor, indiferent de vârstă, indiferent de mediu sau de apartenența la acest sport.

Deși primul meci de fotbal s-a disputat pe tărâm european, trebuie să recunoaștem că patria fotbalului este America de sud: Brazilia și Argentina, prin Maradona și Pele au dat ora exactă în acest sport. Acum întreaga moștenire pică pe umerii lui Leo Messi, iar noi cei din Europa ne consolăm cu Cristiano Ronaldo.

Diferența a făcut-o ”acel butoiaș atomic”, care prin talentul său a uimit o lume întreagă…..un adevărat număr ”10”, sufletul unei echipe.

aDios, Diego Armando Maradona !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s