Arde cămașa pe mine și tu zâmbești

Vineri seara……sunt în drum spre casă, după o zi încărcată la serviciu, iar pe instagram îmi apare o poză ce îmi bucură începutul de weekend: Monica Belluci, un cumul de feminitate, fantezie și maturitate. E genul de femeie…. care te face să….. te cerți cu Dumnezu.

La radio se difuzează o piesă a lui Shift – ”Cămașa”……. poate cea mai proastă combinație între această imagine și o bucată muzicală, dar care explică atât de bine ceea ce văd de la geamul mașinii mele….. în jurul meu, pe bulevard, la o oră de promenadă……

La o intersecție, fiind nevoit să aștept…poate mai mult decât mi-aș fi dorit, aud o voce feminină spunând partenerului: ”eu am nevoie de timp, iar tu te grăbești….”, la care el răspunde: ” tot timpul….faci numai de astea cu mine”….. iar, eu șocat….ascult la radio aceleași replici în melodia lui Shift.

Refrenul melodiei însă, m-a mai relaxat și am preferat să mă duc cu gândul către liniștea orașului, frumusețea parcului pe lângă care tocmai treceam, clădirile frumos luminate: ”arde cămașa pe mine și tu zâmbești….”.

La următoarea intersecție….. o tânără sensibilă și cu un zâmbet fermecător, părea atât de feminină în umbra iubitului, ușor jenat de buna dispoziție a ei, care-l aprindea doar din câteva cuvinte pe el…….încât am zis că DAAAA, aia e imaginea pe care vreau să o asociez cu cea de pe instagram. În oglinda retrovizoare am primit și răspunsul: (soluția era … -) o simplă îmbrățișare la piept….. 🙂

Ne aducem aminte tot timpul doar de greșeli, de acea suferință distructivă, de detalii nesemnificative…….iar, concluzia e atât de departe de noi…..

Ironia unui zâmbet din iubire…..e cea mai rară dovadă a feminității, încât și îngerii devin invidioși…..

Poezia unei banale plimbări de toamnă…..poate cel mai obraznic argument în favoarea simplității unui sentiment.

Un weekend …… plin de iubire!!!

One thought on “Arde cămașa pe mine și tu zâmbești

  1. Muza Roșie October 27, 2020 / 11:06 am

    Concluzia nu e departe.E greu de acceptat uneori. El…ea…lumea ei…lumea lui… Spațiul comun dintre ei demult și-a pierdut…zambetul. Sau poate ca mai e acolo doar ca să confirme concluzia…Maktub!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s