Cu iz de toamnă

blog 1În una dintre aceste dimineți, în timp ce udam florile de pe balcon, simt un puternic miros de vinete și gogoșari copți. Era ca și un semnal pentru cei ce iarna savurează un borcan de zacuscă sau de salată de toamnă, mai ales din propria muncă. Fără să îmi dau seama am și sunat la cineva care îmi putea face rost rapid de legume proaspete. Cam după o oră eram deja în drum spre bunica mea. Intrasem deja în transă. Încercam să imit un pasionat de rețete de zacuscă. Ce trebuie să fac? Cum să mă organizez cât mai bine? Oare o fi având bunica toate cele necesare?

blog 2Imediat ce am parcat mașina în ograda bunicii m-am și apucat de făcut focul pentru grătar. Știam că imediat ce termin … trebuie să mă apuc să curăț legumele. Așa că am făcut un pact cu bunica: ea continuă munca de realizare a salatei de vinete, a salatei de toamnă, iar eu strâng nucile, dar și strugurii din fața casei. În final am avut și promisiunea că într-o altă zi bunica o să îmi prepare după rețeta proprie și câteva borcane de zacuscă. Parcă nu era chiar în favoarea ei acest “târg” așa că i-am oferit o înghețată și am reușit să o fac să zâmbească în fața aparatului de fotografiat.

blog 3M-am bucurat mult să observ că am reușit să comprim un sentiment atât de special, într-o jumătate de zi cu iz de toamnă.

Până și samoyed-ul meu a simțit bucuria toamnei, de a se face prezentă cât mai intens și cât mai rapid posibil. Mirosul ierbii și apa rece de izvor i-au asigurat patrupedului o zi chiar istovitoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s