Central Park

IMG_0247(Edited)Parcul Mihai Eminescu din Botoșani este, probabil, unul dintre cele mai frumoase din țară. Cu o vechime de 150 de ani și cu un lac superb chiar în mijlocul său, parcul este principala atracție a localnicilor, mai ales a celor mici. Încă din primăvară am reușit și noi și am trecut la level 2, adică posibilitatea de a ne culturaliza. Primăria a montat aceste cutii, iar donatorii de cărți nu au lipsit. E greu să faci cultură peste noapte într-un mediu sărăcăcios, dar apreciez inițiativa și sper ca pe viitor să se investească și mai mult în acest petec de pământ ce oferă atât de multă liniște și relaxare în tot ceea ce înseamnă oraș și poluare.

IMG_0246(Edited)Aceste “cuiburi de cărți” nu prea sunt “devorate” de către tineri și asta este îngrijorător, dar pe undeva de așteptat. Singurii care mai citesc sunt părinții care vin cu cei mici în parc și care presupun eu că sunt în concediu de creștere a copilului și astfel au timp și pentru a răsfoi o carte, măcar în amintirea vremurilor din tinerețe.

IMG_0251Și când peisajul din jurul tău complotează cu liniștea pentru a te introduce în lumea minunată a cărții, astfel de mesaje cum este cel lipit pe un felinar…….mă trezește brusc la realitate și mă anunță că sunt într-o zonă defavorizată cultural. Și parcă mă enervez și mi-e ciudă că undeva, cineva ar avea nevoie de o carte, de un sfat, iar viața îi oferă altceva la schimb. E dificil, dar printr-o carte, printr-un astfel de mesaj sper din tot sufletul ca peste câțiva ani, fiecare să se bucure de liniștea parcului, să își organizeze gândurile, să ne motivăm unii pe alții pentru a fi cât mai raționali și să putem evolua.

IMG_0144

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s