Mai știi….

Mai știi…….cum te strigam pe atunci

Icoană cu picioare lungi

Tresari ușor la răsărit și pășești agale în drumul tău către frumusețea dimineții. Îți place să umbli goală pentru a fi sigură că pe fiecare colțișor al încăperii îți lași amprenta. Întotdeauna am impresia că doar cămășile albe îmi vin cel mai bine și se așează pe corp așa cum îmi doresc. Asta și pentru că îți place la nebunie să mi le porți și să le folosești drept scuză pentru a te striga, dar fără să îți privesc chipul.

Veneai pe râu sau râu erai

Curgeai în mine până-n rai

Îți place cafeaua fierbinte sorbită la fereastră pentru a te lăsa atinsă doar de adierea vântului. Uneori chiar te încăpățânezi să simți sub talpa piciorului roua dimineții ….. de parcă ceva ți-a recunoscut sărutul și mulțumești naturii prin cel mai frumos zâmbet. Puritatea unor stropi de apă ce se preling ușor pe corpul tău, mă face să te simt cum curgi în mine, și mă strigi atunci când cel mai frumos gând al meu se comprimă într-o lacrimă.

Cu limba preschimbată-n bici

Vânai pe coapse iepuri mici

Vorbești rar ….. uneori câteva sunete au rolul de a mă aduce pe tărâmul tău. Alteori, doar o șoaptă, mă face să fiu un Ulise al corpului tău: chinuit să exploreze tot, dar dichisit la vorbă și ajutat de zei. Chiar dacă Minerva coboară o ceață deasă asupra ta și te simți în largul tău fiind învăluită în mister, de fapt îmi dă curaj să demonstrez că sunt cel mai bun vânător.

Aveai un zâmbet cam mieriu

Erai mireasmă, eram viu

În războiul dragostei nimeni nu rămâne viu. Chiar și un zâmbet poate lăsa cicatrici. Dar, gândul ….. poate avea resurse inepuizabile. Închizi ochii, chiar atunci când ești slăbit și nu mai deții puterea dragostei, iar ceva din cineva și nu invers ….. te resuscitează și te simți viu. Lupți ca și cum toți te-ar recunoaște, fără însă a fi dator cuiva. Așa înveți să simți acea “urmă”.

insta 01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s