Beard…

IMG_20170729_145956_1De vreo 5 ani de acum, moda bărbaților cu barbă a revenit…Peste tot pe internet găsim soluții, uleiuri, balsam, chiar și șampon special pentru barbă. E o realitate confirmată de foarte multe statistici.

În diverse țări, femeile au fost întrebate ce părere au despre această ultimă modă, iar rezultatul a ieșit în favoarea bărboșilor, care sunt considerați a fi mult mai sexy decât ceilalți. Motivele pentru care bărbații purtau barbă sunt dintre cele mai haioase: să le țină de cald în sezonul rece; să le protejeze fața, mai ales celor cu un ten sensibil; să scoată în evidență privirea dominantă; să ofere o imagine impunătoare, sobră, matură, ocrotitoare; un semn al onoarei, al puterii, al potenței; etc.

Astăzi, cam 55% dintre bărbați au păr facial, sub o formă sau alta. Totuși o dată cu barba, cam o treime din ei devin într-adevăr mai reci, mai egoiști, mai indiferenți la problemele celuilalt, și chiar mai puțin veseli.

Specialiștii afirmă că barba este specifică mai degrabă tăietorului de lemne, războinicului, celui care este nevoit…fiind plecat mult de acasă…..sau cel ce nu are un acoperiș…:) Cei ce sunt implicați în activități și au nevoie de o bună impresie, dar fără a ieși prea mult în evidență, se bărbieresc și oferă imaginea familistului. Astfel, 98% din acei oameni de succes prezentați și în revista Forbes sunt toți fără pic de păr facial, sunt asemeni unor “bebeluși” muncitori.

A devenit un obicei costisitor în a avea barbă, una îngrijită și care chiar să fie un element de atracție sau de masculinitate. Totul e de fapt un mijloc de a trimite încă o dată bărbatul la a avea grijă de el. Dacă acesta demonstrează că poate să aibă o barbă ordonată și așa cum își dorește orice femeie, abia atunci…….poate trece la level 2….manichiura, pedichiura, pensatul, etc. Chiar dacă în trecut nu s-a reușit acest proiect al feminizării ( nu în totalitate) se pare că acum sunt șanse de reușită, dar cu calm, răbdare, tact…..:)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s