Cycling shortcut

guardini 0109 aprilie 2017……..una dintre cele mai frumoase, dar în același timp și cele mai dure curse de ciclism: Paris-Roubaix…..O cursă de o singură zi având o distanță de parcurs de 260 de km. Un traseu dificil mai mult pe pavate, care te face să fii mândru și dacă apuci să vezi finish-ul…. De aceea mai mult de o treime din concurenți de obicei abandonează….Însă un singur caz de abandon mi-a atras atenția…..Francezii au rămas chiar mirați de ceea ce a putut să facă un concurent al echipei UAE Emirates și anume ciclistul italian Andrea Guardini.

Ajuns în al doilea sector de pavate, Guardini a făcut semn echipei să vină după el pentru că urma să abandoneze….Pentru echipa din Abu Dhabi era totuși cam devreme pentru un eșec…..Fiind una dintre cele mai importante curse, ciclistul italian a fost rugat de către managerul echipei să continue cursa și să ajungă totuși la finish, chiar dacă era vorba doar despre un simplu antrenament. Zis și făcut: o zi frumoasă de duminică și ciclistul italian singur pe drum. La un moment dat acesta observă un indicator rutier care îi indica o scurtătură către Roubaix. Fără să mai stea pe gânduri face repede dreapta și intră pe un drum asfaltat, dar cam pustiu…..Și uite așa fără să își dea seama Guardini mergea vioi către intrarea pe autostrada E23…..:) Vă puteți imagina o duminică super aglomerată pe autostradă și un ciclist singur singurel mergând agale pe una din benzi……

guardini 03Toată lumea îl filma și se uita mirată la el, iar Guardini le zâmbea frumos…..Într-un final, cineva dintr-o mașină a sunat la poliție, iar aceștia au venit în cel mai scurt timp să îl ajute pe ciclistul nostru nebunatic.

Un echipaj de poliție a venit imediat cu o dubiță și i-au urcat bicicleta în spate, iar pe rutier l-au dus direct la secția de poliție pentru a putea lua legătura cu echipa sa care avea și rolul de a-l recupera acum….:) Ciclistul a fost foarte amabil cu polițiștii francezi, a zâmbit mereu și chiar a rămas alături de ei pentru a putea vedea finalul cursei la TV….a putut să își sune soția care a anunțat echipa să vină să îl ia pe ciclist de la postul de poliție respectiv. A mâncat ceva și a așteptat cuminte să vadă ce fac coechipierii săi.

guardini 002Până să vină echipa sa, el devenise deja o mică vedetă locală. A zâmbit, a făcut glume cu domnii polițiști, a făcut poze cu ei (în această imagine este chiar cu polițistul care l-a ajutat)…..Domnul ofițer l-a rugat frumos să îi ofere cadou tricoul său însoțit de un autograf…..Așa că l-au lăsat și dezbrăcat, dar măcar mâncase ceva…..La cât de murdar era nu ai fi zis că era vorba de un ciclist….Dar, cu zâmbetul său i-a cucerit pe localnici care au promis că îl vor chema în vizită la ei, tocmai pentru a vedea frumusețile locului și a se familiariza cu ele, pentru a nu mai fi nevoit să meargă pe autostradă…..În final a venit și echipa să îl ridice, dar cursa se terminase deja…….:))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s