În copilărie

imag0007_1În copilăria noastră chinuită, a generației de sacrificiu ce umblam asemeni unor vârcolaci, cu cheia la gât, au existat multe momente frumoase, sensibile, pline de entuziasm.

Exact acest magazin din imagine acum vreo 25 de ani era mall-ul nostru. Noi eram atât de mici, iar magazinul părea o hală imensă. Nouă ne oferea o siguranță. Aveam impresia că, dacă e magazinul mare, atunci cu certitudine vom găsi ceea ce căutam.

Alături de fratele meu strângeam bani și mergeam la acest magazin doar cu un singur gând: să ne cumpărăm o minge din cauciuc cu care să ne putem juca în spatele blocului. Stabileam ce culoare să aibă mingea, cine să ducă mingea până în fața scării blocului, etc. Erau prea multe jocuri pe care le puteam realiza cu o simplă minge de cauciuc. Erau la fel de mulți copii care iubeau să se joace cu mingea, să alerge după mingea de cauciuc și să își consume astfel energia specifică vârstei. Chiar și când se spărgea mingea, eram optimiști că vom găsi o modalitate de a face rost de bani pentru a merge la doamna de la policolor să mai cumpărăm o bucată de cauciuc. Chiar la intrare avea un sac imens plin cu mingi. Rar se întâmpla să nu găsim de cumpărat. De obicei sărbătoream achiziția cu o pungă de pufuleți. Iar, dacă mai și câștigam meciul atunci meritam un suc rece de la dozator. Amintiri frumoase care ne-au marcat copilăria.

Advertisements

About alexciotir

Nascut la Botosani la data de 19.06.1981 . Scoala cu clasele I-VIII o face la Botosani la Scoala nr.11 . In 1995 intra la Liceul "Nicolae Iorga" Botosani . Studiile superioare le face la Iasi la Univ. "Al.I.Cuza" .
This entry was posted in idei. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s