R.I.P.

A fost o zi grea din punct de vedere emoțional: profesorul de filosofie din liceu, cel care mi-a îndrumat pașii către facultate și m-a sfătuit atât de bine în a ajunge un om, a trecut în neființă. Primul doctor în filosofie din Botoșani și omul care prin disciplina și educația sa a reușit să fie un model pentru multe generații la rând, printre care mă număr și eu.

Deși eram generația de sacrificiu, cu cheia la gât și foarte rătăciți, am avut privilegiul de a avea și astfel de profesori.

Îmi aduceam aminte cu plăcere cum în clasa a IX-a am avut doar în primul semestru 13 note la logică……Toate aceste note comprimau lecțiile de disciplină, cei 7 ani de acasă, lecțiile de logică, argumentare, retorică. Acele note au avut un rol important în educația mea. Chiar dacă eram tineri și poate cam pierduți în spațiu, cred că reușeam să fim maturi și să conștientizăm, să ne responsabilizăm în cazul unei note mai mici sau în fața observațiilor profesorului. Cu toate acestea, în clasa a XII-a ne trata ca pe niște prieteni, iar discuțiile de la ora de filosofie erau cele mai consistente și cele mai atractive.

Întotdeauna voi fi recunoscător pentru educația primită din partea profesorilor mei.

Rămas bun, domnule profesor !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s