The colour of love

Culoarea dragostei e ceva mai schimbătoare astăzi decât era altădată. Fiecare ajunge să stăpânească o anume independență, ce-i drept, mai mult fizică decât spirituală.

La început totul e în culoarea dragostei: Ea……lady in red ….. este cea care se dedică total, se dăruiește, se implică, iar pentru o anumită perioadă de timp devine o altruistă, nu își oferă nimic ei în speranța că tot ceea ce are mai bun să poată transfera către persoana iubită. ar fi atât de frumos, dacă nu s-ar consuma atât de repede. Pe cât de mult se aprinde, pe atât de repede se stinge.Apoi brusc…..e o perioadă cu ceva nuanțe cenușii, fiecare căutându-și dreptatea. E vremea recoltei. Fiecare își dorește să fie recompensat. A investit totul. Ea descrie atât de tacticos clauzele contractuale. Deja, fără să ne dăm seama, o avem în față pe Ea…..lady in black. Este cea care observă atent acel dezechilibru: nu a primit nici o zecime din cât a investit; când avea mai mare nevoie de afectivitate, atunci el avea alte treburi și căuta scuze; totul în jur se transformă într-o adevărată revoltă; nimic nu se mai justifică; ea a demonstrat deja; iar dacă nu există un gram de înțelepciune, atunci cu siguranță totul o să degenereze într-o scenă mai mult decât decadentă: abuz verbal, poate și fizic, terța persoană în viața conjugală, etc.

Ceea ce urmează mai apoi este feminizarea bărbatului în fața uraganului: el îmbrăcat în roșu, face pe victima acuzând că ar fi atât de dure cicatricile de pe obrazul său prea fin. O să bată în retragere, acceptă umilința, devine mototol, iar acest lucru e cel mai frumos cadou al ei în condițiile date. chiar și gestica sau mimica lui indică o anumită sensibilitate dusă la extrem……Alteori…..vorbim de acel men in black…..bărbatul fatal, care se aruncă în focul dragostei prin toate mijloacele posibile. Totul sau nimic devine un laitmotiv al relației. Totul o să se decidă prin caracterul punitiv al relației. Fiecare e decis să pedepsească și să își primească suferința, dar cu condiția eliberării de sub jugul falsei iubiri. El e hotărât să se facă dreptate.

Abia când toată lumea ar afla intimitatea și urâțenia, a ceea ce cândva era doar al lor și era cel mai frumos sentiment, abia atunci ar urma momentul de liniște. Acel răgaz ar stabili direcția fiecăruia și planurile de viitor. De obicei se face partajul, se scot la suprafață noii parteneri iubibili, se blochează conturile pe rețelele de socializare, se șterg mesaje, poze, se distrug amintiri, se mai fac câteva valuri în amintirea vremurilor trecute, etc. Oricum….regula de bază este următoarea: obligatoriu…..nu se lasă nici măcar loc de bună ziua….se dă o formatare a micuțului neuron….și dimineața zâmbim frumos: e deja un nou început.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s