Street style

5c5b1078De cele mai multe ori cuprinși de vârtejul problemelor cotidiene nu prea mai avem timp să ne uităm atent la noi atunci când ieșim din casă. Recunosc că și eu fac parte din categoria celor care trag în fugă o haină pe ei și ies grăbiți în oraș.

Nu prea am dat importanță acestui aspect, cu toate că încerc să vin cu ceva nou în funcție de anotimp. Însă mai tot timpul îmi întreb elevii dacă s-au uitat în oglindă atunci când au ieșit din casă…..Noile generații au reușit să mă surprindă de nenumărate ori prin atitudinea și comportamentul lor vizavi de vestimentație. Unii parcă nu știu pur și simplu cu ce au greșit, totul fiind atât de natural, chiar transparent….:))) Prea opulent, prea intim uneori, prea la limita moralității, prea bun pentru ei….)))

3e095f36Întotdeauna e ceva în jurul nostru care ne motivează: fie tineri care reușesc să fie plăcuți, eleganți și chiar cu bun simț, fie juniori care afectează simțurile și percep invers realitatea. Parcă ar fi niște costumații de prin jocurile video sau dintr-un film demodat, dar între ei parcă merge, ca într-o rețea.

De aceea prefer să mă uit la mine și la cum ies eu din casă: uneori parcă devenim mai așezați, mai liniștiți și mai atenți la cum ne îmbrăcăm, alteori parcă vrem să arătăm tuturor starea noastră de bine și revoluționăm lumea modei. Cu toate că, prin natura meseriei, cămașa, blugii, puloverul și chiar cravata sunt nelipsite, parcă trebuie un upgrade și când sunt în timpul liber și ies prin orașul meu micuț, dar simpatic.

A te simți bine în pielea ta presupune și a fi comod în propriile haine, a avea o atitudine, a transmite un mesaj, a te respecta, a fi cu tine și nu cu alții.

most-hottestE clar că nu există o cultură în acest domeniu: abia am reușit să avansăm în ceea ce privește igiena personală, iar la exterior suntem rudimentari ( fie așa zisa costumație de sâmbătă seara – o cămașă slim, pantaloni sau blugi pană, o pereche de pantofi cât mai lejeri, iar în funcție de sezon, o eșarfă, un fes, un fular ; fie costumația sport pe care o întâlnim din ce în ce mai des pentru că au o reclamă agresivă pe internet prin acele produse outlet sau chiar în second hand-uri). Nu ne facem prea multe calcule………

Nu ne interesează firma, materialul sau mesajul transmis prin produsul pe care îl purtăm. Nu chiar orice ni se potrivește. Nu ne exprimă absolut deloc.

tumblr_oÎmi place să combin culori precum alb, negru, gri, albastru, vișiniu, cărămiziu, roșu, dar fără a fi prea sobru. Se pot combina aceste culori și într-un mod plăcut. Uneori o costumație simplă poate scoate la suprafață cele mai frumoase caracteristici sau chiar ascunde ca într-un mister ceea ce doar cunoscătorii pot observa. Sper să mă pot auto educa și în ceea ce privește acest aspect, care deși nu pare, este unul care ne dezvăluie personalitatea. Nu numai culoarea sau firma contează, atâta timp cât nu ne avantajează: atât prin formă, dar și prin conținut.

Men-Winter-DressesUneori sunt rebel asemeni unui mic arhitect: îmi iau geanta pentru școală și plec într-o plimbare pe ulițele educației, fie printr-o oră substanțială de logică, fie printr-o discuție amicală în cadrul orei de filosofie.

De cele mai multe ori printr-o astfel de vestimentație se poate transmite acea ordine și simetrie logică sau acea smerenie și eleganță filosofică.

Coloristica și țesătura parcă descriu o anumită dezordine, dar de fapt e o luptă a ideilor care se observă și cu ochiul liber.

Nu e nevoie de nici o carte de vizită sau vreo recomandare…..cu siguranță oricine de pe stradă descoperă diferența specifică.

Outstanding-StreetMă uit în jur și văd foarte multe culori, dar oamenii sunt la fel. Nu completează cu nimic ceea ce tocmai a ales să-l diferențieze.

Poate că trebuie să ai și fler atunci când te îmbraci atât de simplu, dar ești prea complicat pentru cei din jurul tău.

Eleganța nu stă nici în barba ce completează costumația, nici în alte câteva accesorii care deformează imaginea.

În timp însă, se poate completa rezultatul percepției cu atitudinea. Realitatea poate fi simplificată și nu distorsionată.

Nu putem impune, dicta sau verticaliza o astfel de reprezentare, dar în timp avem resursele necesare valorificării noastre, acel indice al personalității.

Minimizarea riscului e un factor important chiar și pentru imaginea de sine.

men-s-streetE un sentiment plăcut să fii liber chiar și prin costumația zilnică. A te exprima prin orice combinare la nivelul hainelor e o formă de creativitate și de responsabilitate a descrierii identității noastre.

Uneori primesc lecții de viață de la proprii elevi, iar alteori mă decid eu că ar fi vremea să țin pasul cu piticii mei din cap…..:))))

Liniștea interioară, zâmbetul zilnic, starea de spirit, ocupația de zi cu zi, activitatea în ansamblul ei, comunicarea, implicarea, spontaneitatea…..toate acestea pot fi o consecință și a libertății vestimentare. Este modul nostru de a ne prezenta societății…..iar, prima impresie contează. Restul…..depinde de noi să demonstrăm că și acele haine au la bază niște idei, și unele chiar strălucite, pe care le gândim și le exprimăm și celorlalți.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s