Ride on…..

În cei aproape 1200 de km cu bicicleta am reușit să rețin câteva chestiuni :

  1. Respirația ( felul în care îți impui ritmul mai ales la cățărare, acolo unde pantele sunt mai abrupte)
  2. Forma fizică ( în anumite zile nu e bine să ne forțăm norocul cu mulți kilometri – fie o răceală, fie oboseala, fie chiar o zi proastă pur și simplu)
  3. Antrenamentul ( nu trebuie mulți kilometri, dar un traseu chiar dacă e scurt, poate fi dificil prin cățărări dese)
  4. Bicicleta ( ca și la mașină trebuie să îți simți mijlocul de transport, să știi când să forțezi sau când să o lași mai moale)
  5. Factorul psihologic ( uneori când dealul e prea mare sau traficul e prea aglomerat se intră în panică – fie respiri greu și te obosești inutil pentru că știi că nu vei urca dealul chiar atât de repede pe cât credeai, fie riști să te accidentezi când ai impresia că a trecut mașina foarte aproape de tine.
  6. Încrederea în sine ( chiar dacă sunt factori perturbatori sau prea multe dealuri sau o bicicletă nu tocmai performantă, totuși cu forțele și resursele proprii se pot realiza multe)
  7. Alegerea traseului ( un traseu care să ne caracterizeze: structura corpului fiecăruia dintre noi impune pentru început un parcurs mai dur sau ceva mai liniștit)
  8. Vremea ( direcția din care bate vântul poate fi un factor destul de important, ploaia poate avea și ea rolul ei)
  9. Echipamentul ( să ne simțim cât mai bine, să nu stăm transpirați foarte mult timp, să nu ne fie frig, să vedem la meteo cum plecăm la drum)
  10.  Diverse ( să facem tot posibilul să fim văzuți în trafic – luminozitatea bicicletei precum și echipamentul nostru, orientarea în spațiu, comoditatea noastră, superficialitatea altora, condițiile drumurilor, etc)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s