Microbist în anii 70

Image(032)De obicei în sezonul cald, când se mai iese seara la câte o bere, multe povești se spun despre și din copilărie. Iar, de la cei care sunt mai în vârstă decât mine, parcă istorioarele lor vin să completeze din plin ceea ce face parte și din adolescența mea.

Povestea microbistului din anii 70 este una tragica, dar și comică pe alocuri. Cam tot ce putea reprezenta fotbalul extern se rezuma la Serie A, campionatul de fotbal din Italia. Pe plan intern era liga 1, iar celelalte ligi inferioare, doar pe plan local în funcție de evoluția propriei echipe.

Pe la agențiile loto prono se mai paria din când în când pe câte un meci. Problema era însă alta: nu prea era vreo posibilitate de a afla și rezultatul la meci. Erau însă oameni ai comunității, de obicei mai înstăriți, care aveau abonamente și la astfel de reviste de specialitate, sau mai bine zis niște suplimente sportive. De acolo te mai puteai inspira asupra diverselor statistici fotbalistice.

Amicul meu împreună cu un alt coleg fugiseră de la școală având asupra lor biletul cu pariurile sportive pus în weekend. Scopul era acela de a găsi o soluție pentru aflarea rezultatelor. Știind că un vecin de al său ce lucrase prin armată, iar acum era pensionar, avea abonament la suplimentul sportiv, s-a îndreptat către bloc și aștepta să vină să vină poștașul pentru a fura rezultatele la meciuri.

Undeva în stânga lor un grup de vreo 4-5 persoane, oameni în toată firea, așteptau și ei ceva sau pe cineva….După ce a venit poștașul și au reușit să ia din cutia poștală ziarul, și-au dat seama că și ceilalți așteptau același colet…

Și uite așa a început goana după ziar….Săracul meu amic a sărit gardul la o casă, după vreo 2 km de alergare și s-a ascuns în cerdacul casei. Abia după vreo jumătate de oră a auzit o voce de sus….era unul de la balcon, de la etajul 3, care îi spunea că poate ieși de acum, că au plecat alergătorii microbiști.

În ansamblu, cam grea viața de microbist: o sperietură mare, câteva zgârieturi și bineînțeles și biletul pierdut.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s