Cycling

 

36494537-Racing-Bike-Stock-Photo-bike-bicycle-cyclingDe ceva vreme urmăresc cam tot ce se întâmplă în ciclism și îmi doresc enorm de mult ca acest sport să devină un motiv întemeiat al sănătății mele zilnice.

De cele mai multe ori e o plăcere să urmăresc diversele tururi transmise de Eurosport. De exemplu, Paris-Roubaix a fost transmis integral, adică vreo 7 ore.

Un sport plăcut ochiului, cu multe peisaje frumoase în jur, bicicliști ce își impun standarde ridicate și o serie de povești care efectiv te încântă.

Este o adevărată experiență să privești cum se pedalează între 200 și 300 de kilometri fără întrerupere, fie pe șosea, fie pe piatră cubică, fie pe drum neasfaltat.
aaa Există câteva echipe care au adunat tot ce e mai bun în ciclism și care fac posibilă practicarea acestui sport la cel mai înalt nivel. Chiar dacă e cel mai controversat sport cu cazurile de doping sau fel și fel de strategii ce strică spectacolul, ciclismul are farmecul său: cel mai bun cățărător, cel mai bun urmăritor, cel mai bun lansator, cel care ține trena, cel mai bun sprinter, etc. Diversele strategii impuse de manageri îi au în prim plan pe acei locotenenți care trebuie să aibă grijă de favoriți. Uneori li se spune în cască ce strategie se impune, iar alteori pică semnalul și cei mai puternici se desprind de pluton.

Printre cei mai buni cicliști, francezii și belgienii dețin recordul, nu degeaba turul Franței, Paris-Roubaix, turul Flandrei, Liege bastogne Liege sunt printre cele mai grele, dar și printre cele mai apreciate.

Sunt cicliști extraordinari care depun eforturi colosale dând la pedale câte 6-7 ore, indiferent de vreme.

În ultimii ani s-au investit foarte mulți bani în ciclism, iar atracția față de acest sport s-a diversificat: turul Dubai-ului, Qatar-ului, Oman-ului, Taiwan-ului, Croației, Turciei, Norvegiei, Belgiei, Franței, Luxemburg-ului, Elveției, Italiei, Spaniei, Austriei, Poloniei, Danemarcei, Britaniei, plus cursele clasice.

E un sport al rafinamentului, al motivării, al cunoașterii de sine și al liniștii interioare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s