For me, for my team….

Îmi aduc aminte de vremurile când abia împlinisem 7 ani…Eram o mână de copii gălăgioși, în cartier, care de pe la orele 9 dimineața, în vacanțe, stăteam numai cu ochii pe geam să vedem când ne vin partenerii de joacă, în mod special micii fotbaliști.

Eram foarte atenți la detalii: are cineva jambiere noi, vreun echipament personalizat, vreo minge proaspăt cumpărată de la magazinul de chimice din colțul străzii, etc. Știam foarte bine cu ce echipă ține fiecare. De obicei numărul steliștilor era mai mare. Făceam alegeri pentru a vedea echipele, chiar și câte o oră. Se schimbau criteriile de selecție din minut în minut.Ne certam, deveneam nervoși înainte de a începe meciul, dar totul pentru satisfacția unei pase reușite, a unui gol artistic, a unui artificiu tehnic, etc. Făceam cheta și alegeam premiul cel mare ce urma să fie cumpărat: multe pungi de pufuleți, sucuri sau bomboane.

Acum vreo două zile, chiar în drum spre serviciu, gălăgie mare în curtea unei grădinițe: câțiva prichindei se uitau la o minge, iar unul dintre ei îi privea atent pe toți ceilalți. Liniște! Cel ce îi analiza în același timp îi și selecta – echipa nr.1 sau echipa nr.2 . Nu știau însă cum să se numească echipele. Unul dintre ei găsește soluția: Steaua. Un altul, revoltat, nu înțelegea de ce să nu se numească Barcelona. Și astfel s-au completat echipele. Primii erau bucuroși că fac parte din echipa Stelei, iar ceilalți erau și mai fericiți că sunt în dream team-ul iberic, pentru că Steaua nu prea are cum să bată pe spanioli. Observatorul care a făcut alegerile era satisfăcut că și-a dus la bun sfârșit sarcina de lucru, fără ca cineva să se certe sau să se supere.Liniște și pace!

Așa mi-am adus aminte de vremurile copilăriei mele, dar și de schimbările ce se petrec inevitabil de la o generație la alta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s