Movies

wolftotemAcum în preajma sărbătorilor profităm de timpul nostru liber pentru a ne mai relaxa în fața unui film bun. Wolf Totem este un film care m-a impresionat în mod special: un tânăr student chinez este trimis să trăiască alături de nomazii din Mongolia, iar acolo descoperă adevărata legătură între el și natură. Nu iși dorește să devină un lider în acele ținuturi, ci doar să înțeleagă supraviețuirea prin ochii unui pui de lup pe care îl salvează. Aceste animale reprezentau un pericol deoarece reduceau posibilitățile găsirii hranei pe timp de iarnă și anume vânatul. Partidul comunist impune uciderea tuturor lupilor pentru a putea dezvolta în liniște o mare asociație de fermieri în zonă care să exploreze la maxim toate resursele existente. Un film bine structurat a cărui poveste te ține în suspans în jur de două ore. Peisaje extraordinare, lupi albi, implicare emoțională și o imagine excepțională 4k.

everest-filmul1Chiar dacă este un scenariu clasic de expediție pe cel mai înalt vârf de munte și este inspirat din evenimente reale a doua echipe de alpiniști, filmul Everest este unul relaxant și care îți încântă ochiul cu imagini extraordinare, cu atât mai mult că anul acesta nu prea am avut parte de zăpadă. Unii poate vor fi plictisiți în ansamblu: cum se întâlnesc cele doua echipe, cum își aleg traseul, când stabilesc să plece, de ce tocmai atunci vine cel mai cumplit viscol deși s-au organizat cu mult timp înainte; de ce unii par încă de la început victime sigure cu toate că au experiență în domeniu, iar liderul întotdeauna supraviețuiește tocmai pentru a duce povestea mai departe. În final totuși o să fim cuprinși de aceeași poveste americană ce ne place atât de mult: sacrificiul uman și lupta omului cu natura, testarea propriilor limite, obstacole imposibile, scopurile noastre în viață. Varianta 3D este una de luat în seamă, că doar așa parcă vin niște fulgi de nea înspre noi.

318VISIONS-2MBPentru cei care consideră că sarea și piperul unei seri e și în puțin horror, atunci Visions este o bună opțiune, mai pe seară…..Măcar e ceva mai realist, fără demoni care ne fugăresc prin casă. Pare a fi vorba despre o femeie ce delirează, dar care în final are dreptate să creadă și să vadă că în jurul ei câțiva oameni bolnavi chiar savurează din plin venirea unor străini precum ea și soțul ei. Uneori nu e bine să investești în viticultură că vine un nebun și strică tot, chiar cu prețul unei crime sau a unei boli psihice permanente care să asigure acea hrană a dorinței de îmbogățire.

the-conjuring-2013Excepția: Chiar dacă e un film din 2013 și este inspirat dintr-un caz real, The Conjuring (3D) cu siguranță este o opțiune mai bună pentru cei care nu se tem de Bau-Bau. E la polul opus față de Vision, deoarece aici e vorba de cel mai puternic demon, care e căutat în casa unei familii de către o echipă de specialiști în paranormal.

transporterPentru cei care așteptau cu nerăbdare The Transporter, chiar nu au fost dezamăgiți. Deși, fără Jason Statham și fără marca BMW parcă nu mai e același film, totuși și marca Audi și tânărul Ed Skrein fac echipă bună în acest film.

the-age-of-adaline-919208lUn film ceva mai liniștit și cu o poveste cel puțin interesantă este The Age of Adaline, un scenariu în care secretul este ”tinerețe fără bătrânețe”, iar această femeie încearcă din răsputeri să treacă neobservată. Sunt câteva aspecte care vă vor ține lângă televizor: Adaline arată ca o tânără de 25 de ani, dar are grijă de fiica ei în vârstă de aproape 70 de ani; când merge cu iubitul ei să îi cunoască părinții observă că tatăl tânărului e cel pe care îl iubise enorm cu vreo 60 si ceva de ani în urmă. Filmul te tine aproape și asta contează cel mai mult. E mai relaxant decât am putea crede citind firul poveștii.

 

selfless-ryan-renolds-ben-kingsleyO altă idee ciudată pentru mine, dar care merită văzută este cea prezentată în filmul Self/Less : un bogat om de afaceri află că are cancer și cum consideră că mai are multe de făcut în această lume, decide să plătească pentru a trăi în corpul altei persoane. De aici începe un triller psihologic în care bătrânelul transformat acum intr-un tânăr, încearcă să îi cunoască familia acestuia, să se împace cu fiica sa care era cam de o vârstă cu cel în al cărui corp se afla. Dincolo de această poveste observăm cam care ar fi costurile dacă am deveni ”nemuritori”; un clișeu deja al cinematografiei.

the-gunman-986237l-1600x1200-n-69493edcUn alt film de acțiune The Gunman – prezintă modalitatea de a acționa a marilor corporații în ceea ce privește terorismul și ramificațiile sale. Toate acestea sunt văzute prin ochii unui fost soldat al Forțelor Speciale ce încearcă să își dovedească nevinovăția. E greu să fie crezut și de oamenii săi apropiați deoarece el suferă de sindromul de stres post-traumatic. Singura persoană care îl înțelege și îl ajută este fosta sa iubită. În încercarea de a afla cine a vrut să îl omoare într-o misiune în Africa, el descoperă adevărul, dar fugind prin Londra și Barcelona. Merită văzut având multă acțiune pe centimetru pătrat.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s