Noua Generatie

copii_indragostitiDis de dimineata fiind la scoala, am avut rolul de supraveghetor la un concurs de matematica. Am ales o clasa plina cu 30 de copii de clasa a doua si a treia…

Dorind sa fac prezenta ii rog pe copii sa se linisteasca si sa faca liniste ca sa ii pot scrie pe tabelul nominal….Simtul practic, naivitatea, credinta lor in adevar si implicarea lor in orice tip de activitate m-au cam lasat masca, fara reactie, fara replica chiar…Unul din pusti ma intreaba daca scopul meu e sa aflu numele lor…Eu raspund afirmativ. El zambeste si imi da pe loc solutia: ” ne dati noua tabelul sa ne scriem numele si intre timp putem face si noi galagie”…

La putin timp dupa inceperea examenului un pusti din ultima banca ma anunta ca a cam terminat si ca vrea sa predea lucrarea…..dar, surpriza: daduse lucrarea, insa nu vroia sa plece…zambind ma anunta ca fata colegului il inspira sa deseneze ceva frumos si ca el mai sta nu pleaca.

Pe la jumatatea examenului unul din “juniori” ma anunta ca a terminat si el testul, dar nu pleaca pentru ca vrea sa o enerveze pe colega sa din spate pentru ca nu ii face fata si ar fi trebuit sa termine si ea lucrarea o data cu el, deci e prea slaba pentru el si merita un pic enervata.

Catre finalul concursului un alt baietel zice ca a terminat de facut toate exercitiile, doar ca are o rugaminte mare: sa il las sa stea in banca pentru ca isi asteapta prietena, care era cu doua banci mai in fata. In secunda doi acea fata se intoarce nervoasa si il cearta: “data trecuta m-ai sunat in timpul examenuui, acum stai in clasa si te uiti la mine…eu cred ca ar fi mai bine sa ma astepti cuminte pe hol, ca sa nu ne certam”. A plecat saracul in fuga pe hol, de si-a uitat si stiloul pe banca….

One thought on “Noua Generatie

  1. ecoarta January 29, 2015 / 1:18 pm

    Ăştia mici sunt “demenţiali”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s