Nebunul de alb

imagesÎn șah, unul dintre cele mai curajoase, dar și frumoase atacuri se realizează cu nebunul. Să dai șah mat cu calul și nebunul înseamnă să fii un rafinat al jocului.

Într-o poveste de iubire nebunul din dragoste apare pe un cal alb și își mărturisește curajul în fața prințesei sale.

În viața de zi cu zi, în fiecare dintre noi există un nebun, care iese la suprafață atunci când vrem să fim autentici, curajoși și fără teamă.

Nebunul de alb descrie poate cel mai bine tot ceea ce este mai cenzurat în noi, în sensul bun al cuvântului.

Niciodată nu avem curajul să recunoaștem că avem partea noastră întunecată, sumbră, dar care poate fi salvată prin acel nebun de alb. Acesta ne face să fim enigmatici, ne face să ne descoperim, ne înfrumusețează.

” Când sunt cu cei nebuni, sunt și eu tare nebun; iar când sunt cu cei drepți, sunt cel mai drept dintre toți oamenii”.

abcdNebunul de alb este spontan, curios, hazliu, frenetic, creator. Tot ceea ce are mai bun imaginația noastră se transpune în nebunul fiecăruia dintre noi.

Vreau să fiu nebunul de alb al fiecărei ființe. Să ființez în sufletul universal. Ca o rază luminoasă apare, și astfel ne raportăm la nebunul de alb, la acel altcineva, care nu alterează, care nu strică frumosul din noi.

Nebunul de alb e piesa de rezistență a oricărui atac asupra eticului și esteticului. Moralitatea fiecăruia dintre noi dispare pentru moment. Ieșim la suprafață cu ceea ce nu este comun, ceea ce nu este supus regulii. Totul în cel mai pur sens al cuvântului. Sarcasmul, ironia, toate sunt împletite sub semnul bunului simț, al firii umane descoperite de intuiție, al spiritului zeilor, al umorului, al fantasticului, al sensibilității.

Libertatea nebunului nu mai impune limite. Nebunul de alb este poate cel mai colorat personaj. În toată simplitatea sa este atât de greu de scos la suprafață. Este costisitor ființei umane. Nu oricine își permite luxul de a defini nebunul de alb.

Mutarea fiecărui pion va disimula apariția nebunului de alb. Momentele strălucite din viața noastră sunt o fantezie a nebunului de alb. Nu știm să apărem frumoși și simpli în fața luminii și în fața albului. Ne rușinăm și pătăm imaculatul alb. Suntem pudici în fața oricărei reacții timorate a nebunului de alb. Ne bâlbâim, ne fâsticim, ne înroșim, ne întrerupem.  Suntem plastici în fața unei piese ținute în mână. Este nebunul de alb și vrem să ne ajute. asemeni unei icoane, îl purtăm la noi, îl ținem strâns între degete și vrem să ne salveze. Vrem să fim noi și ne rugăm ca orbii unei piese de șah.

Ca un nebun de alb ce sunt îmi doresc să capturez regina neagră pentru veșnicie !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s