Transfăgărășan 2013

Venind dinspre Curtea de Argeș aceeași poveste : drumul este închis după ora 21.00 începând cu kilometrul 104. În satele din apropiere găsești cazare la fel de repede și la fel de ieftin. Ne-am trezit și mai de dimineață având experiența de pe transalpina. Am descoperit un drum ceva mai complex în imagini, mai variat, dar o șosea mult mai facilă și chiar mai bună. Ascultam în mașină un cd “celtic music” și pentru un moment  am avut impresia că nu sunt în România. Un peisaj impresionant cât se vedea cu ochii și multă varietate în jurul meu: multe cascade, măgăruși pe marginea drumului, lacul vidraru, bâlea lac, bâlea cascadă, etc.

După ce te obișnuiești cu aceste peisaje te așteaptă Bâlea Lac, un loc unde poți mânca, ai destul loc să parchezi mașina, ai unde cumpăra un suvenir și ce este mai important, un loc unde te poți aventura către vârfurile munților.

În fața lacului se vede cum oamenii mai curajoși urcă pe o potecă sus către Vf.Buteanu (2507m). Aveti de mers cam 4-5 ore până să ajungeți sus, dar se merită. Chiar dacă veți da de frig, ceață, vânt, poate și câțiva stropi de ploaie, tot ce trebuie să faceți e să vă îmbrăcați gros și să aveți un pic de voință(uneori drumul te descurajeaza și te face să te întorci).

Cum coborâți așa obosiți si sătui de efort, ceva mai la vale vă așteaptă cascada Bâlea, care vă va solicita din nou, pentru că e de mers cam vreo oră până să ajungeți în vârf și să vă bucurați de peisaj.

Am lăsat la urmă lacul Vidraru, un loc de liniște și contemplație, care îți schimbă pe loc starea de spirit și te face să te aventurezi și mai mult și să apreciezi în același timp frumusețile naturii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s