Statistica iubirii

Statistica de anul acesta arată că doar 20 % dintre oameni se mai sărută înainte de culcare, iar 90 % nu-şi mai spun “te iubesc”.

Cei mai mulţi dintre noi oricât de bine intenţionaţi ar fi nu pot pur şi simplu să treacă peste cotidian, peste problemele zilnice care îşi pun amprenta asupra lor, fără să-şi dea seama.

Cei mai tineri nici nu au fost educaţi în vreun fel. Ei preferă un mesaj, un sms, o urare pe messenger, etc.

80 % dintre cei care ajung în pragul divorţului o şi fac, fără să stea pe gânduri, doar 12 % afirmă că ar divorţa dacă ar fi puşi în această situaţie.

În general, românul nu prea mai are timp de el şi asta se vede şi în relaţia cu celălalt. Aşa cum nu prea ai timp, bani, sau dispoziţia necesară ca să îţi cumperi o bluză, decât atunci când nu mai ai cu ce te îmbrăca şi oricum te forţează părinţii, iubita, prietenul, locul de muncă să cumperi acea bluză, tot aşa nici un gest sau un simplu te iubesc nu se poate spune într-o zi oarecare, decât într-o zi specială şi atunci cu eforturi mari, că doar ştii că vei fi imediat răsplătit.

Nimeni nu mai are răbdare nici măcar în iubire sau cu oamenii pe care îi iubeşte.

Cel mai bun exemplu este al unui român, care s-a despărţit de prietena sa pentru că aceasta nu a răspuns timp de 10 minute la telefon, de la 21.50 până la ora 22.00. Acum prietena părăsită a dat în judecată firma de telefonie mobilă. Cere daune morale şi explicaţii pentru cele 10 minute în care nu a avut semnal, deşi nu avea nici o problemă cu telefonul.

Fiecare îşi construieşte propria realitate şi puţini fac parte din ea. Şi acei puţini oameni sunt chinuiţi pentru că trebuie să facă zi de zi compromisuri pentru a rezista în această lume. Ca să îţi construieşti o alta, e anormal din cauza lipsei timpului, a răbdării, dar şi a marginalizării fiecăruia dintre noi.

În doi viaţa pare un calvar, dar dacă nu cunoşti această viaţă atunci “te va mânca singurătatea”.

10 thoughts on “Statistica iubirii

 1. realitatea iubirii October 16, 2012 / 8:12 am

  perfect adevarat ce spui tu, dar tine si de fiecare om in parte…cand esti obisnuit sa arati dragoste – fie si prin simple cuvinte, sms, messenger sau facebook – esti numit superficial, lipsit de educatie si altele…eu cred ca orice forma de a-ti arata sentimentele, mai stangace sau mai elevata, are mai mare importanta decat sa taci si sa tii mereu la distanta pe cel care ar dori sa se apropie de tine. nu iubim dupa statistici si dupa ceea ce se intampla in lume, a trecut vremea bunicii cand trebuia sa facem ceea ce facea vecinul sau nu mai stiu eu ce vedeta pe la tv…din probleme te trezesti macar o data la luna (nici betivul nu e mereu beat) si atunci presupun ca orice partener il vede pe celalalt, iar daca nu il vede inseamna ca a fost orb toata relatia lor. nu are rost sa tot cautam scuze pentru ceva ce nu am fost obisnuiti sa facem, dar mai important pentru ceea ce nu vrem sa facem doar pentru a nu da satisfactie celui de langa noi…cei care au puterea de a spune oriunde, oricand, oricui ceea ce simt sunt vazuti ca fiind slabi, ne-barbati, fara orgoliu, fara scoala, coada societatii…si uite asa trebuie sa ne luam dupa ceea ce face vecinul/vecina, amicul/amica, colegul/colega etc pentru a trai fericiti – o fericire pentru cei amintiti mai sus, o imagine care sa ii satisfaca pe cei din jur care nu au voie sa stie nimic din ceea ce nu e bun – si pentru a ajunge printre cei din statistici, pentru a ajunge la tribunal, sau in ultima instanta la puscarie……… iubirea adevarata e facuta pentru oameni simpli, nu pentru cei cu tipare care vad dragostea cu “-” si cu “;”…

 2. alexciotir October 16, 2012 / 4:10 pm

  prin aceasta postare am vrut sa subliniez neajunsurile societatii noastre. Ai perfecta dreptate, dar atat cei in varsta cat si cei tineri parca incep sa se comporte la fel in astfel de situatii si asta spune multe. Nu mai exista naivitatea celui de 16 ani, dar nici naivitatea celui de 80 de ani. Toate se uniformizeaza si parca “gura lumii” incepe sa conteze din nou. Ne intoarcem in timp, dar mult mai rigizi si mai lipsiti de orice forma de sentiment, de traire.

 3. realitatea iubirii 1 October 16, 2012 / 4:21 pm

  am inteles…acceptarea pentru 5 min la o luna, uitarea pentru 5 min la o luna a neajunsurilor ii fac pe unii sa nu fie in statistici…ii fac speciali…iar in timpul acesta cat nu sunt rigizi pot compensa restul…e atat de important sa uitam de principii, orgolii si de orice altceva din care suntem facuti – sufleteste si trupeste – pentru cateva minute in care sa ne daruim/”sacrificam” noi in fata celuilalt, sa fim curati fara teama, sa iubim chiar daca cel de langa noi ne respinge, sa oferim chiar daca ne refuza…

 4. alexciotir October 16, 2012 / 7:59 pm

  ni se refuza atat de multe in ziua de azi incat nu cred ca toti ar fi de acord cu tine. Putini, foarte putini aleg sa ofere chiar daca stiu ca nu li se ofera nimic inapoi. E ca o slabiciune din partea lor sa accepte asa ceva. Ceea ce se intampla fiecaruia zi de zi il inchide intr-o carapace si face din el un om al limbajului de lemn, un individ dur, care are atata sensibilitate in el, incat alege dintr-o frica fireasca sau nefireasca sa nu o arate si celorlalti pentru ca nu il vor intelege si il vor face sa fie si mai invizibil in fata naturii, a sentimentului pur.

 5. realitatea iubirii 2 October 16, 2012 / 8:19 pm

  in fata partenerului de viata poti fi trol…din punctul meu de vedere e singurul in fata caruia poti plange, poti rade, poti fi paranoic, nebun fara frica ca te va judeca sau va rade de tine sau ca iti va reprosa slabiciunile..tocmai de asta viata in 2 devine grea – din cauza fricii de penibil, a fricii de a te “dezbraca”….

 6. alexciotir October 16, 2012 / 8:43 pm

  Frica exista dupa cum spui chiar tu. Unii sunt mai “pudici” in fata propriilor trairi si cred ca asta ii va costa in fata realitatii care urmeaza sa-i inconjoare.

 7. realitatea iubirii 4 October 16, 2012 / 9:38 pm

  realitatea e inselatoare si iti ofera ce vrei cand vrei, grav e cand iti da nota de plata…dar macar stii ca singurul ranit esti tu….vreau sa cred in continuare ca iubirea poate trece orice limite si ca e singurul sentiment care nu poat fi furat de cotidian, de societate,,,cei sortiti vor fi mereu impreuna, acum sau peste ani – trebuie doar sa acorzi sansa cand o regasesti, fara dubii, ganduri, indoieli, banuieli, nesiguranta…iubirea poate fi frumoasa cand e nebuna, naiva, stangace, cu principii dintre cele mai ne-bune,,,si a pune tot ce tine de iubirea sufleteasca sau trupeasca mai presus de orice problema nu e neglijenta sau “nu ai o treaba”

 8. realitatea iubirii 5 October 17, 2012 / 5:07 pm

  mereu a contat realitatea si sa fim realisti…si asta si-a pus amprenta pe timp si in timp…..sa ne lasam in voia sortii timp de un sarut si o imbratisare ar fi mai benefic si ne-ar imbogati mai mult…pacat ca prioritate are realitatea care ne face sa fim “drepti si morali”, cand de fapt ne dez-umanizeaza…

 9. realitatea iubirii 7 October 17, 2012 / 7:41 pm

  sunt licori pe raftul vrjitorului care iti pot da putere sa ai rabdare, ucenicii sunt mereu greu de tinut in frau, necesita timp pentru a ajunge la un rang – conditia e sa fie lasat sa caute prin toata biblioteca pana sa dea de pagina minune…rabdarea si intelepciunea invatatorului(oricat de mult si-ar dori el sa vada roade) e mai importanta decat a ucenicului(care e visator si incapatanat)…cel sortit magiei mereu va sti sa faca din praf/nisip praf magic

 10. realitatea iubirii 9 October 18, 2012 / 7:43 pm

  da, mereu vom avea impresia ca facem mai mult decat celalalt si vedem doar cand el nu daruieste…ne asteptam la mult si daruim putin, uneori luam,,,uitam ca nu traim intr-o lume normala si ca normalitatea e data doar de cuibul dezvoltat in conditii propice…cand apar urme de intrus acest cuib se muta, iar cel izgonit ramane cu ochii inlacrimati, puternic asteptand ca realitatea sa aduca inapoi ceea ce a furat, sa aduca adierea vantului de odinioara sau macar pe cea de acum cu putina caldura…se pot gasi multe cuvinte si se pot despica ideile ideilor…sau putem lupta impotriva vantului care aduce furtuna pentru a ajunge la caldura…este alegerea fiecaruia…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s