Ierarhia TV

Daca la inceput ne miram de euforia ce ne-a cuprins la aparitia postului OTV, iata ca usor, usor apar in grila de programe posturi TV care parca definesc tipologia romanului.

O statistica arata ca in medie fiecare roman petrece in jur de 5-6 ore in fata televizorului.

Au aparut canale de stiri care au luat o amploare in ceea ce priveste analiza politica si discutia libera a intelectualului.

Daca inainte orice roman facea rating lui Diaconescu adormind cu OTV-ul in fundal, acum lumea are pretentii si adoarme cu Antena 3 pe fundal, facand rating lui Felix.

Daca la inceput rasunau blocurile de muzica asculata pe etno tv, taraf tv, acum s-au cam inversat rolurile si asemenea canale de muzica le auzi doar pe ulitele de pe la sate.

Statistica e simpla: la oras romanul e mai intelectual din fire si accepta o manipulare mai din principiu asa, si e tare suparat cand nu poate sa urmareasca in liniste “antenele”, iar OTV-ul s-a mutat la sate si comune.

La oras tinerii accepta ca si modalitate de realaxare posturi precum MTV sau Utv (din comoditate, pentru a nu mai deschide pc-ul sau laptop-ul), iar la sate se asculta mereu Etno Tv si taraf Tv.

In zilele calduroase si plictisitoare cel de la oras, ca un intelectual rafinat ce e, asculta posturile locale pentru a fi la zi cu stirile, iar pe la sate in zi de sarbatoare, rasuna printr-un colt pe undeva, Trinitas Tv.

Pentru a fi ancorat in realitate si mereu surprins, dar convins de venirea sfarsitului lumii, cel de la sat este “setat” pe stirile de la ora 17.00 de la Pro Tv, iar cel de la oras, de mult timp nu mai este surprins de asa ceva, si doreste sa se relaxeze cu un nou sau un vechi scandal, bineinteles, la antene, de obicei la emisiuni precum Acces Direct de la Antena 1.

Microbistii de la sate se relaxeaza la sport.ro, sport1, sport club, etc., in timp ce oraseanul plictisit de mult timp de astfel de posturi, invata sporturi noi la eurosport 2, sau un click pe net si ai la tine in casa Barcelona Tv, London Tv – daca esti interesat de jocurile olimpice, etc. Cel de la sat a invatat ca pe langa fotbal mai sunt si alte sporturi interesante, precum baschet, hochei, volei, etc. Cel de la oras insa a trecut la un alt nivel si devine experimentat in jocuri precum golf, cricket, curling. E totusi o categorie intermediara care o intalnim si la oras si la tara, desi unghiul de vedere si motivele sunt total diferite, si anume cei care sunt pasionati de ping-pong si de biliard.

Desi suntem un popor “pestrit” cu optiuni asemanatoare, rata aceasta de transfer de cultura inca exista pe axa sat-comuna-oras. Am vrut sa spun de fapt ca foarte multe orase au inceput sa arate ca satele de altadata (curate, aranjate, fara asfalt, si cu frica de Dumnezeu), iar unele comune au devenit de mult orase (pe hartie – ca nea Gheorghe nu stie sa citeasca).

One thought on “Ierarhia TV

 1. Aya May 23, 2012 / 12:14 pm

  MONICA MACOVEI A FALSIFICAT DOCUMENTELE DE TRANSPORT IN OPERATIUNEA “TIGARETA II”

  (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT, continuare 3)

  Pretinsele documente pe care Traian Basescu, in calitate de ministru al Transporturilor, le-a predat organelor de cercetare penala- si care au devenit proba in Operatiunea “Tigareta II”- sunt false.

  Ele au fost falsificate de Monica Macovei (avocat al firmei Business Woman, in epoca) prezenta pe Aeroportul militar Otopeni in noaptea de 16/17 aprilie 1998.

  Mai clar, ea este femeia prezenta pe aeroporul Otopeni, in zona in care se descarcau tigarile (Operatiunea Tigareta II) in noaptea de 16/17 aprilie 1998 (a carei identitate nu a fost facuta publica, din ratiuni lesne de inteles).

  In fapt, Monica Macovei a falsificat documentele de transport intr-o maniera grosiera, cu certitudinea ca are acoperirea necesara prin Traian Basescu in aceasta operatiune de mare criminalitate transfontaliera organizata.

  Iata datele din documetele falsificate de Monica Macovei pentru a mistifica realitatea in Operatiunea Tigareta II (mai exact, pentru a acoperi o operatiune de mare criminalitate tranformtaliera organizata, in care au fost implicati Traian Basescu- avand autoritatea ministrului Transporturilor, in epoca- si traficantul de armament Viktor Bout- vechi colaborator, in materie, al lui Traian Basescu):

  “Transportul de tigari, cu aeronava ucraineana de tip IL-76, UR-UCA, zborul SFB-1651/2 din 16/17.04.1998.
  In “Cargo Manifest” (falsificat) erau mentionate:
  operatorul (Air Sofia),
  nr. zborului (SFB-1652),
  data (16.04.1998),
  nr. crt. al facturilor pentru marfa incarcata (3034; 3036; 3037),
  cantitatile (cate 1000 de baxuri pe fiecare factura),
  natura marfii (Cigarettes),
  greutatea/1000 baxuri (15.400 kg) si greutatea totala (46.200 kg).
  “Cargo Manifest” (intocmit in fals de Monica Macovei) era insotit de trei documente detaliate pentru fiecare factura. In fiecare dintre acestea este trecut vanzatorul (Papastratos SA – Piraeus Greece), cumparatorul (Business Woman Improes SRL – Bucharest Romania), aeroportul de incarcare (Athens), aeroportul de destinatie (Otopeni – Bucharest), cantitatea (1000 baxuri), denumirea marfii (Cigarettes “Assos International”), greutate (15.400 kg).

  Cateva lamuriri:
  In mod corect, Cargo manifest este completat, obligatoriu, pe calculator, deoarece el este transmis companiilor aeriene si altor beneficiari de informatii, prin sistemul international de telecomunicatii aeronautice dedicat (S.I.T.A.). Persoana care-l intocmeste trebuie sa fie autorizata in operatiuni de handling si raspunde pentru modul in care s-a realizat centrajul avionului.

  FALSUL INTOCMIT DE MONICA MACOVEI:
  Cargo manifest pentru zborul Air Sofia (prin care au ajuns pe Otopeni militar, in noaptea 16/17 aprilie 1998, tigarile destinate trocului tigari- armament) este completat de mana.
  Se mentioneaza, in mod fals, ca avionul ar fi decolat de la Atena cu destinatia Bucuresti – ceea ce este fals, intrucat a decolat de la Sofia cu destinatia Bucuresti Otopeni.

  Pentru intocmirea falsului in acte, Monica Macovei a folosit si un formular tipizat, apartinind companiei de transport aerian de stat Olympic Airways, pe care l-a completat de mana, incercand sa lase impresia ca ar fi fost completat de un angajat al firmei de handling Interservice S.A. de pe aeroportul din Atena.

  In mod evident falsul a fost intocmit de Monica Macovei in graba- si fara teama de consecinte- intrucat nu si-a dat osteneala nici macar sa se documenteze in legatura cu detaliile esentiale pentru un astfel de document.
  Astfel, Monica Macovei a comis greseli flagrante. Dau un exemplu: codificarea I.A.T.A. pentru aeroportul Atena este compusa din 3 litere si nu din 4. Pentru a nu mai discuta de modul cel putin ciudat in care apar numerotate containerele de marfa : 3034, 3036, 3037.

  Pe marginea de sus a Cargo manifest cu sigla Olympic Airways, completat de mina de Monica Macovei (pentru a mistifica realitatea in cazul operatiunii Tigareta II) apare scris ATTN : MR.ANDREI ( pentru a fi foarteclar: in atentia dl. Dan Andrei-directorul AACR).
  Monica Macovei, prin acest fals intocmit cu propria sa mana, a vrut sa simuleze ca documentul ar fost trimis de omologul lui Dan Andrei, directorul AAC din Grecia.

  Nu trebuie sa fie cineva expert grafolog – trebuie doar sa fi vazut, cu o ocazie, un text scris de mana (atat “de rand” cat si de tipar) de Monica Macovei pentru a realiza ca ea a falsificat acel Cargo.

  Dincolo de faptul ca Olympic Airways are propriul serviciu de handling si nu “imprumuta” formulare pentru Interservice- si ca nici Interservice nu recunoaste ca acel Cargo manifest ar fi completat de angajatii sai:

  Prin intermediul cui a intrat Monica Macovei in posesia formularului (in alb) tipizat, apartinand companiei OLYMPIC AIRWAYS – mai exact de la biroul companiei din Aeroportul International Bucuresti Otopeni?

  (Va urma)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s