Pilda păcătosului

Din nou vreme caldă, atmosferă bună şi o seară întreagă pe terasă, la ţară, cu bunicul meu. Ajungând la un moment dat la subiecte sensibile precum haosul şi răutatea ce ne înconjoară, bunicul mi-a răspuns din nou cu o pildă, în ceea ce priveşte acţiunile noastre morale, din ziua de azi.

“Un răufăcător, un om de nimic, care luase viata multor semeni, stătea pe marginea unui lac şi se gândea la ce grozăvii a făcut şi va mai face el. Stând şi lovind cu un băţ în apă observa cum la un moment dat mai multe furnici se agăţau de acel băţ. Se uita mirat răufăcătorul la băţul plin de furnici şi se întreba : – Oare atâţia oameni să fi omorât eu la viaţa mea? -nu cred! au fost mult mai mulţi! – după care scutura băţul pe iarbă şi îl îndrepta iarăşi deasupra apei. – acu se urcau şi mai multe furnici! – iarăşi aceeaşi întrebare şi tot aşa, până când toate furnicile scăpară de apă şi în spatele răufăcătorului se făcuse deja un mare muşuroi de furnici”.

Fără să-şi dea seama răufăcătorul nostru salvase toate furnicile. La un moment dat apare “duhul” în spatele său care îi spuse : ” Răufăcătorule, poţi sta liniştit! Toate păcatele tale au fost iertate! Astăzi ai salvat mai multe vieţi decât ai luat! Eşti iertat! Mergi cu Domnul! “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s