Blindness (chapter two)

 O ţinere de mână întotdeauna va reprezenta faptul că eşti atât de egoist încât vrei doar tu să te simţi bine cu tine, cu gândurile tale, cu emoţiile tale, cu neliniştile tale. În exterior ceilalţi vor vedea însă o siguranţă, o motivaţie, o legătură.

Însă nimeni nu vrei ca să te vadă ca fiind celălalt. Nu îţi doreşti să fii tu “celălalt”. Eşti întotdeauna tu şi restul lumii, iar cel de lângă tine face această legătură.

Ce ar fi ? Dacă tu ai fi celălalt şi ai şi avea răbdare să explici lumii cine este cel de lângă tine.

Cine ? Asta ar trebui să se întrebe celălalt, adică tu, iar prin tine ar trebui să se întrebe tot universul.

Ce ? E mult mai comod să explici “ce” atâta timp cât nu tu eşti celălalt.

Acea strângere de mână îţi oferă momentul în care simţi acea căldură în palmă, şi de obicei intri în panică, tocmai pentru că nu ai fost capabil să explici nimic fiinţei tale, iar tot ceea ce reuşeşti să scoţi la suprafaţă sunt nişte sunete de copil speriat care nu ştie să reacţioneze de frica părinţilor care îl vor certa.

“Faţa către faţă” e greu de perceput de către cineva care are ca scop în viaţă creaţia “măştii” şi închiderea în propriul labirint.

Ne alterăm fiinţa zi de zi prin faptul că nu înţelegem cât de mult uităm să zâmbim, iar viaţa ne face ironic cu ochiul ştiind că stăm în întuneric .

Şi poate şi eu mă văd prin ochii vecinilor mei, care nu înţeleg multe şi care insistă atât de mult în demersul lor, încât nu vor mai descopere nimic:

” Nu e boală la fel cu dragostea; nu e duşman la fel cu prostia; nu e foc la fel ca mânia; nu e mulţumire mai mare decât cunoaşterea”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s