The Confession

Un serial apărut în martie 2011 şi care are până acum 10 episoade. Fiecare episod are între 5 şi 7 minute. Totul începe cu neliniştea unui ucigaş plătit, în faţa unei victime, care după ce îşi face rugăciunea moare liniştit.

Se duce la o biserică pentru a se spovedi la preot, scopul fiind înţelegerea victimei sale şi liniştea acestuia în faţa morţii. Ştia dinainte ce preot se află la acea biserică.

Fiecare episod are pilda sa. Sub ameninţare, dialogul se schimbă. Începe cu primele sfaturi ale preotului şi ajunge la întrebările criminalului în faţa preotului şi răspunsurile clericului. Preotul recunoaşte în final că a avut o viaţă tumultoasă aflată sub semnul alcoolului, a tutunului, a problemelor de familie, a scandalurilor, a batăilor şi a maltratărilor copilului său. Şi-a găsit liniştea ca şi preot şi încearcă să îşi ducă acea cruce a păcatelor sale.

Recunoscând că în tinereţe a ars mâinile fiului său că îl deranja prea tare şi a impins soţia la a se sinucide din cauza bătăilor  repetate, află în final cine era acel ucigaş plătit care îl tot ameninţa, în momentul în care acesta îi arată mâinile arse.

Nu îl omoară deşi preotul asta şi-ar fi dorit, dar îl lasă să trăiască în continuare cu acest păcat greu de dus chiar şi de către un actual preot.

Un serial care durează  o oră şi care are o idee în jurul căreia se poate mult reflecta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s