Doctor Love

 Tot mai mulţi tineri caută cu disperare sfaturi despre ce ar mai putea face pentru a salva relatia lor cu  celalalt.

Nimeni nu e dispus la compromisuri sau la schimbări majore, dar vor ca alţii să le rezolve problemele.

Fie s-a cam îmbătat aseară şi iar a greşit faţă de persoana iubită, fie a fost sedus o fată mai tânără şi mai jucăuşă, fie a stat şi el un pic peste program cu băieţii; dar în final ar fi în stare să urmeze şi sfatul bunicului în vârstă de 90 de ani, numai să se împace cu iubita, că doar ştie ea că e băiat bun şi ţine la ea.

Totul e atât de haotic încât orice ai spune parcă nu are logică, parcă nu transmite nimic din interior, ci e plasticizat prin activităţile de zi cu zi a celor doi.

Nevoia de a ieşi din acea rutină zilnică şi din problemele cotidiene îi fac pe unii să uite ce au şi cât de norocoşi sunt, pentru a se integra în grupul celor care au virilitate şi masculinitate doar la colţul blocului.

Chiar zilele trecute un amic de al meu îmi explica cum s-a “descărcat emoţional” o seara întreagă cu o fată pe care o cunoscuse cu câteva ore înainte.  Dar acest fapt era ceva nesemnificativ pe lângă problema pe care o avea de fapt: ţine enorm de mult la prietena sa şi nu ar face nimic ca să o mai supere, deci ce ar trebui să facă pentru ea ca să nu se mai certe.

Îmi aduc aminte că cineva spunea, la câteva luni de la nuntă, despre soţia sa, că în momentul în care o vede cum are grijă de copil şi cum se implică în viaţa de familie, parcă începe să ţină la ea.

Sunt foarte mulţi indivizi care oricât de mult timp liber ar avea, parcă s-ar sufoca în faţa unei discuţii libere şi normale cu soţia sau prietena. Îmi aduc aminte de bunicii mei care în fiecare dimineaţă, în jur de ora 6, stau aproape o oră la o cafea şi discută despre problemele curente, făcând o retrospectivă a celor întâmplate în săptămâna în curs şi a evenimentelor ce urmează şi astfel fiecare ştie ce are de făcut şi parcă şi ziua e mai bună şi trece mai liniştită pe lângă ei.

Un fost coleg de facultate îmi spunea că e bine să învăţ să zâmbesc în fiecare dimineaţă alături de cineva drag. Iar, tinerii din ziua de azi nu ştiu să zâmbească, mai ales lângă cineva drag, care şi printr-un gest poate schimba ziua.

Relaţiile dintre oameni în ziua de azi se consumă mai repede şi decât o ţigară, iar tinerii actuali împart şi ţigările între ei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s