Protestatarii au învins !

În această seară,  cam în jurul orei 18.00 mă aflam în trecere prin faţa primăriei. La o temperatură de -15 grade, 10 protestatari aliniaţi frumos  chiar lângă teatru îşi strigau nemulţumirea faţă de guvernul actual. Trei dintre ei aveau în jurul gâtului câteva cartoane pe care se regăseau lozincile vehiculate şi la TV. Unul dintre ei, cred că era liderul acestei manifestaţii, pentru că urla cât îl ţinea gura la un instrument de amplificare a vocii. În spate, ca nişte “străjeri” se organizau ceilalţi 3 din rândul doi. Şi mai în spate era “scutul” grupului format din cei 4 rămaşi, care erau şi mai structuraţi fizic şi păreau să reziste mai uşor la frig. Din când în când mai trece câte vreun cunoscut al celor zece, care strică numărătoarea.

În spate, se aflau vreo 8 jandarmi, care zâmbeau ironic, din maşina instituţiei, care este dotată şi le oferă căldurica necesară celor cu ceafa groasă şi dornici de a interveni în caz că se încing spiritele. Câteva pungi de seminţe sunt binevenite, pentru că organul statului nu vorbeşte, ci doar îşi mişcă maxilarul. În faţa protestatarilor se afla un poliţist care tot făcea ture pe lângă maşină, şi încă nu-şi permitea să intre in maşină de frica superiorului care l-ar apostrofa urât de tot, dacă ar fi fost informat că organul nu-şi face treaba cum trebuie.

La un calcul simplu, protestatarii înving (la număr) : 10 la 9 (cu tot cu poliţist). Dacă unul dintre superiori se gândeşte să-şi mişte fundul, atunci înseamnă că suntem în legalitate totală, civilizaţi şi sociabili; comunicăm bine cu instituţiile şi ne spunem oful în faţa tuturor, mai ales că în faţa lor se află un hotel, iar webcam-ul de deasupra filmează fiecare mişcare a lor. Cred cu tărie, după ce am văzut la TV, că şi zece oameni pot fi periculoşi, dacă vor.

2 thoughts on “Protestatarii au învins !

  1. alexciotir February 6, 2012 / 8:50 am

    cine nu se supune risca sa-si piarda job-ul.Asa ca….. Si pe langa ei, nici profesorii si nxi ceilalti protestatari de anul trecut nu am vazut sa fie solidari acum!

  2. horvathliviu February 3, 2012 / 8:21 pm

    Eu nu-i înțeleg pe jandarmi, polițiști, etc, care făcuseră și ei grevă anul trecut pentru salarii, restructurări și alte cele, că mai slujesc orbește acest guvern mizerabil. Nu înțeleg de ce nu se sincronizează cu protestatarii și să-și ceară acum drepturile. Niște milogi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s