Add Signs

E greu să respecţi toate semnele întâlnite într-o zi, fie că eşti în trafic, fie că eşti cu prietena la un restaurant, sau că eşti într-o plimbare, dar la noi cu siguranţă s-ar impune anumite semne, care măcar ar crea impresia că ne mai civilizăm şi noi.

E un semn care s-ar impune oriunde la noi, mai ales că în ultimul timp nu prea mai avem variante, nici de stânga, nici de dreapta, ci pur şi simplu trebuie să acceptăm realitatea că nu prea mai găsim aşa ceva şi că va trebui să ne re-orientăm, pentru că aşa ceva se găseşte din ce în ce mai greu.

Suntem cam la capăt de drum, iar unii ar trebui avertizaţi, că se pare că înţeleg mai greu şi trec uşor peste unele norme, reguli, drumuri, etc.

Cam în toate crâşmele de la ţară se impune aşa ceva.

Nu poţi să stai să-ţi baţi nevasta la poartă şi să stai cu vecinul la colţul străzii şi să îţi iei “întăritorul”. Trebuie să ne civilizăm şi dacă tot ieşim în patru labe atunci să ieşim civilizat din bar, apoi să ne batem nevasta. Şi mai puţină apă că ne doare capul după aia.

 Pentru tineretul din ziua de azi se impune aşa ceva tocmai pentru a evita anumite surprize, conflicte sau “simpatii”. “Partidul te vrea tuns roackere”, ca în reclamă. Deci, ca să evităm aceleaşi conflicte ca de după revoluţie când roackerii erau batuţi de disco-boys şi mult mai târziu de aşa zişii manelişti, ar cam trebui să avem grijă şi de ei. Emo peoples fac parte din noi.

Oricâtă libertatea ne-ar da internetul şi oricâte filme porno ne-am descărca, parcă tot mai frumos e un moment autentic în care îţi pui adrenalina în mişcare. Plus că eşti ca un criminal în serie. Îţi poţi alege victimile chiar tu, în funcţie de cât de bolnăvior eşti. Dacă la ţară totul se rezolvă “la părete” şi nu e nevoie de acest semn, la oraş avem totuşi pretenţia că suntem cât de cât deontologi şi atunci acest semn îşi are  necesitatea în cât mai multe locaţii. Suntem civilizaţi şi nu ne pretăm la astfel de “servicii”. Ce naiba !!! Chiar ar trebui să protestăm în faţa unor astfel de situaţii, chiar dacă de multe ori s-ar putea să fii tu vinovatul că te bagi unde nu trebuie şi unde nu îţi fierbe oala.

EEeee !!!! Aici deja suntem în legea noastră. Nu ne mai deranjează nimeni, dar trebuie să ştim ce facem. Suntem oameni maturi, responsabili şi nu ne pretăm la astfel de gesturi. Dar ne enervăm pe alţii, care nu sunt vinovaţi. Sunt la fel de responsabili, dar nu ştiu ei încă. Şi atunci trebuie să le arătăm calea cea bună.

Sunt aproape sigur că unii se vor “deştepta” dacă vor vedea acest semn şi nu vor da dovadă de comportament “animalic”.

 Şi după ce ieşim de la baie, parcă ne apucă nebuneala de o treabă ceva, asta dacă nu am rezolvat la toaletă ce aveam de rezolvat.

La intrarea în hotel, bar, club trebuie să avem grijă că ispita e mareeee şi nu ne putem lăsa conduşi aşa de propriile instincte. Trebuie să fim raţionali şi să avem o viaţă echilibrată, dar salariile au scăzut şi preţul unei camere la vreun motel ceva ne descurajează, şi ne face să fim pesimişti că vom avea vreodată noroc în dragoste.

Pe unde apucăm şi e gratis, de ce nu. Că alţii îşi trăiesc viaţa la maxim şi noi regretăm că am prins un moment de slăbiciune în care nu am ştiut cum să acţionăm. Să nu fim rusinoşi !!!

Când am rezolvat problemele de mai sus si ieşim cu maşina în afara oraşului trebuie să avem mare grijă. Satele şi comunle noastre sunt pline de astfel de surprize, iar nea Gheorghe, nea Ion şi nea Vasile sărbătoresc întotdeauna cu bine sfârşitul unei zile pline de muncă şi spor.

Aşadar trebuie să conducem prudent pentru a nu deranja sau strica atmosfera rurală.

 Intrăm şi în oraş şi deja ofticat pe nea Vasile,Gheorghe şi Ion, ne enervăm şi mai tare pe pietonii care nu vor să se grăbească un pic.

Graba strică treaba!!! şi astfel ne resemnăm în faţa semaforului, care dă dreptate în final pietonului şi ne şi arată acest lucru.

Nu trebuie să ne supărăm şi să acceptăm că şi noi din când în când suntem pietoni.

Şi astfel după ce am înţeles conceptul de pieton şi parcă am vrea şi noi să socializăm , că parcă prea am avut o zi de rahat, ne întâmpină acest semafor care parcă ne ştie de o viaţă şi vede că suntem un pachet de nervi la sfârşitul zilei, ne roagă să oprim calm şi să fumăm o ţigară sau să ne sunăm prietena şi să ne liniştim pentru că la fel va fi şi mâine.

E bine să ai întâlneşti şi semne care te invită la calm şi modestie în trafic pentru că toţi avem de câştigat din asta.

Suntem sensibili şi noi în faţa unei situaţii corecte şi disciplinate şi în final cedăm oprind toată nebunia, în numele iubirii.

În final ne îndreptăm spre casă obosit, dar liniştit în acelaşi timp. Conducem prudent şi chiar suntem binevoitori în trafic înţelegând pe oricine şi orice.

Nu ne mai facem rău singuri .

 Chiar înainte a parca în faţa casei vedem acest semn care parcă ne linişteşte de tot în faţa unor copii care se simt atât de bine şi ne fac să ne simţim şi mai relaxaţi, dar maturi în acelaşi timp pentru că şi pe noi ne aşteaptă acasă aceeaşi atmosferă plină de bucurie şi cu vreo câteva momente liniştitoare în familie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s