Pacientul

Lipsa de comunicare şi disperarea unora de a nu “se deschide” către lume face din ei nişte pacienţi dependenţi de un număr de telefon gratuit.

  Deşi nu ne cunoaştem limitele propriului organism avem curajul totuşi de a ne prescrie reţetele, chiar dacă câteodată uităm să ne luăm tratamentul la oră fixă, iar alteori facem pe “nebunii” şi luăm mai multe pastile decât ar trebui.

Suntem totuşi conştienţi de microbii pe care-i purtăm prin acel “omenesc,prea omenesc” de care dăm dovadă atunci când ni se iau analizele şi încercăm să ne impunem un anumit “regim” pentru a mai face din când în când o cură de “slăbire” în ceea ce priveşte “greutatea sufletului nostru”.

Unii fac mişcare crezând că dau din “greutate” deşi nimeni nu le apreciază “prezenţa scenică”.

Alţii îşi doresc doar o schimbare a “hainelor” şi nu sunt atenţi cu ei. Parcă vor să înlocuiască acea “mască” ce s-a uzat şi nu mai dă “randament” în faţa “necunoscătorilor”.

În funcţie de context ne ferim de a intra în “fibrilaţie” de frica unor “obezi” ce parcă ne caută cu privirea pentru a le oferi un “sens” propriei lor existenţe.

Cei mai temperamentali ajung să se “sinucidă” în numele creaţiei, iar noi ne bucurăm că s-a mai eliberat un pic “spaţiul”, fără a ne gândi că de fapt suntem mai responsabili, mai bogaţi, mai eficienţi prin dispariţia unuia care are scris în Testament, cu litere de aur, că doreşte a i se folosi pe mai departe “ideile”.

O singură clipire din ochi în faţa unei “societăţi bolnave” te face să ceri eutanasierea unei “minţi bolnave”, cum este chiar cea în care ai crezut.

Toţi plâng când pacientul dispare, dar nimeni nu observă că în jurul lor, în urma acelei dispariţii, nu-i nici un semn de “însănătoşire”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s