M.A.S.H. 4077

 

Poate cea simplă formă de relaxare în faţa monitorului este fără îndoială serialul M.A.S.H. 4077. Este pur şi simplu o “capodoperă” a oricărui TV show creat vreodată. Toată povestea a început pe 17 septembrie 1972 şi s-a terminat pe 28 februarie 1983. În cei 11 ani s-au filmat 11 sezoane. Un episod are în jur de 30 de minute, mai mult sau mai puţin, dar felul în care este prezentat războiul din Korea şi ironizarea americanilor este absolut sublim. O unitate mobilă a unui spital militar având o echipă de doctori dintre cei mai buni la toate, care scoate în evidenţă ce înseamnă un adevărat simţ al umorului. Sunt câte 24 de episoade pe sezon. Asta înseamnă 720 de minute pe sezon sau 7920 de minute tot filmul. Cele 132 de ore ale filmului acumulează tot ce puteau scoate mai bun vreodată americanii.O mare parte a actorilor acestei “bijuterii cinematografice” nu mai există printre noi. La acea vreme a fost printre cele mai lungi seriale şi nu a fost atât de apreciat tocmai din cauza dimensiunilor sale prea mari. Ulterior americanii au dezvoltat o adevărată industrie bazată pe acest tip de TV-show: “Prison Break”, “Lost”, “Grey’s Anatomy”, “Dr.House”, “Criminal Minds”, “Dexter”,etc. Sunt cu sutele, miile astfel de filme împărţite pe cât mai multe sezoane, dar nici unul nu va reuşi vreodată să se ridice la nivelul unui serial precum “M.A.S.H. 4077”.
Ori de câte ori am ocazia revăd cu plăcere acest film şi îl recomand oricui are răbdarea şi inteligenţa necesară vizionării unui astfel de “FILM”.

5 thoughts on “M.A.S.H. 4077

 1. Mirela April 13, 2012 / 11:50 am

  Chiar ca e un microb! Mi-l inregistrez si eu. De aceea sper sa dea toate sezoanele.
  O zi buna!

 2. alexciotir April 13, 2012 / 9:53 am

  am vazut ca dau cate 2 episoade !!! desi am toate sezoanele pe dvd-uri, nu pot sa nu ma uit si la pro cinema.Este ca un microb acest serial!!!

 3. Mirela April 12, 2012 / 4:42 pm

  De curand a inceput redifuzarea serialului pe Procinema, de luni pana joi, de la ora 21. Sper sa transmita toate sezoanele. Intr-adevar, este o capodopera.

 4. hougy August 27, 2011 / 9:59 am

  Un studiu de piata. La Vama Veche se descide de la anu o tabara bazata pe tema serialului–corturi militare,dusuri,multa plasa de camuflaj,proiectari de episoade,etc.Organizatorii vor sa vada parerea voastra despre asta.V-ar interesa ? In conditiile in care cazarea la un cort cu 2 paturi va costa intre 40 si 60 lei!!!

 5. Tibi August 7, 2011 / 4:38 pm

  Nu e o “capodopera”; E o capodopera ! (pentru cine are ochi si urechi)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s