O umbră

“Poate că omul e răspunzător nu numai pentru ceea ce face, ci şi pentru ceea ce vede sau citeşte sau ascultă”. (Javier Cercas)

Se întâmplă ca uneori ceea ce vezi să nu-şi poată găsi un loc în nici una din lecturile avute anterior. E o “experienţă” ce va trebui transcrisă în cuvinte, exprimări, orice poate sublinia “frustrarea propiei fiinţe”.

Ceea ce asculţi nu poate fi întotdeauna benefic, dar ceea ce citeşti poate transpune ceea ce auzi într-un fapt pozitiv al cunoaşterii “momentului tău” de muritor.

Vis-a-vis de tot ceea ce ţi se întâmplă se poate imprima acel punct în jurul mentalului tău, punct care te poate defini în faţa unui cuvânt simplu, a unei silabe, a unei litere.

Devii inevitabil un speculant a ceea ce citeşti, vezi, auzi, dar ceea ce “iese” din tine poate da acea definiţie a speculantului. Fie vei fi detestat pentru că periclitezi, fie vei fi un artist ce face diferenţa în faţa oricărei forme de imitaţie.

Cel mai bun instrument de acreditare a unei silabe eşti chiar “TU”.

Uneori chiar nu se merită să te masturbezi în faţa “cuvântului”. În interiorul fiecăruia dintre noi există acel “cuvânt” de care depinde “erecţia” ta.

Eşti un sclav al oricărei atingeri pentru că “libertatea” ta constă în obligativitatea exprimării sub orice formă a ceea ce ai atins.

Doar cel ce devine o umbră a cuvântului poate înţelege cum poţi responsabiliza “acţiunea” ta ca efect a ceea ce auzi, vezi, citeşti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s