Poveste

De fiecare dată când vin sărbătorile simţim nevoia să ne “împodobim” povestea.

Aducem elemente noi propriei poveşti, dar îndeajuns de puţin conţinut încât toată lumea să perceapă aceeaşi poveste în acelaşi registru, doar că acum ne defineşte mai bine, iar la anul şi mai bine, şi tot aşa. E ca şi cum evadăm din propriile cuvinte.

Alergăm spre ceva mai bun, ne dorim să ajungem cât mai sus, iar povestea noastră să fie cât mai des citită de către acei ochi care strălucesc de sărbători în preajma noastră.

Ne dorim să fim mai buni în anul care vine tocmai pentru a “evita” acele momente în care povestea devine interesantă şi atractivă datorită simpatiilor “enunţate” vizavi de personajele negative ale poveştii tale.

E important ca în fiecare an povestea noastră să descrie momentele importante aşa cum şi razele soarelui fac din acest peisaj unul mult mai optimist şi mai  plin de viaţă.

Întotdeauna e bine să zâmbeşti dimineaţa înainte de a începe o nouă zi în viaţa ta. Tot aşa şi fiecare început de an descrie povestea ta ca şi cum povestitorul ar avea un farmec al său atunci când zâmbeşte în momentele importante ale poveştii.

Printre crenguţe de brad se vede un nou an de la care fiecare speră mai mult.

E ca şi cum pe 31 decembrie ne “lansăm” propria poveste şi aşteptăm ca la anul următor “cititorii” noştri să ceară o nouă ediţie a poveştii, îmbunătăţită cu lucruri noi şi dintre cele mai bune.

E moment de sărbătoare atunci când te deschizi ca o carte către cei dragi aşteptând să fii mai bun cu ei,chiar dacă unii au dreptul de a fi critici.

Trebuie să-ţi asumi rolul de povestitor şi să încerci ca povestea ta să fie cel mai frumos cadou faţă de cei care te cunosc şi îşi pun speranţa în tine.

E poate cel mai frumos sentiment atunci când cineva închină un pahar de şampanie cu tine în cinstea unei poveşti frumoase.Fiecare din noi devine la rândul său un povestitor desăvârşit. POVESTEA devine şi mai frumoasă în momentul în care fiecare personaj este valorificat la maxim de către “povestitorul” din noi.

LA MULŢI ANI !!!!

2 thoughts on “Poveste

  1. stefan January 1, 2011 / 6:51 pm

    ai devenit si tu sentimental

  2. stefan January 1, 2011 / 6:51 pm

    si te-ai dedulcit la “povesti”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s