Dărnicie şi prietenie

“De obicei, când cineva arată o prietenie deosebită, el urmăreşte un anumit scop”.

“Felul cum dai preţuieşte mai mult decât ceea ce dai”.

“Cel mai important şi cel mai greu este sa dai; ce te costă să mai adaugi şi un zâmbet?”

Întotdeauna e un scop anume în umbra unui prieten, chiar dacă acel scop este sinceritatea şi încrederea, dar este pentru că legea compensaţiei funcţionează chiar şi atunci când ai această titulatură de “prieten”.

Felul cum dai peţuieşte mult pentru că îl dai doar celor aleşi, iar restul sunt la super-ofertă, adică primesc tot ce e fals în tine din dărnicie faţă de ceea ce nu poate primi o semnificaţie.

Ce te faci dacă apare un prieten în miez de noapte şi îţi cere ajutorul ??? Unii care cred că au o concepţie diferită şi că doar ei pot înţelege prietenia, îşi lasă prietenul să doarmă pe preş pentru a îl avea mai aproape pe viitor.

Când un prieten primeşte ajutorul un altul se supără că nu a primit mai mult şi tot aşa.

Cel darnic va deranja întotdeauna între prieteni tocmai pentru că va da la toţi fără să rămână vreunul nerecompensat şi asta va face ca adevăraţii prieteni sa-şi piardă din recunoştinţă.

Fără preteni dărnicia noastră ar părea cea mai mare zgârcenie de pe lumea asta, faţă de noi.

Unii nu primesc din suflet ce alţii primesc pe gratis, tocmai pentru că interesul e diferit, contextul e diferit şi parcă şi noi suntem diferiţi.

Dărnicia are întotdeauna ceva plăcut în ea,dar pentru unii care se simt ameninţaţi de ea, devine un posibil duşman al răbdării şi interesului lor.

Prietenia este şi ea condiţionată oarecum de această dărnicie, tocmai pentru că asta şi înseamnă prietenia, adică ceva necondiţionat între doi oameni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s