Minţi murdare

Fragmentele realităţii de care dispunem azi ne fac să uităm importanţa unor imagini şi dăm credit unui nor de ceaţă ce ne învăluie într-o stare indiferentă la orice stimul.

Minţile “bolnave” de odinioară s-au transformat subit în acele minţi murdare de care nu prea putem să ne apropiem decât dacă am luat şi noi acel “microb” atât de necesar unui orizont îngustat.

Sunt momente în care chiar cred că unii au acceptat să se facă “experimente” pe ei şi au uitat să mă anunţe şi pe mine de eventualele efecte ale acestuia.

Ce observă acea minte murdară eu nu reuşesc să recunosc şi nici să reproduc. E ca un cod pe care nu îl pot traduce şi nici nu pot descoperi contextualitatea sa.

Primeşti nişte semne, dar nu poţi fi sigur de intenţia acelei săgeţi otrăvite ce se îndreaptă spre ceea ceea ce construieşti, tocmai pentru că o minte murdară doreşte întotdeaua să re-construiască şi să sistematizeze acel ceva “comun”.

Multă substanţă se consumă în momentul în care o minte murdară ţi-o trage pe la spate, iar unii din dorinţa de a fi spontani “se apleacă” asupra ei cu tact făcând o analiză pertinentă referitoare la capacităţile fiecăruia dintre noi.

Orice fapt afectiv te face să te indoieşti de posibilităţile  de reuşită ale unui antidot capabil să-ţi revendice “informaţia” şi aşa mult alterată.

Orice minte murdară te face să afirmi: “Mă îndoiesc de mine şi nu de ceilalţi”. Rânjim tocmai pentru că o dată rostită această afirmaţie face din tine o minte murdară.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s