Încăpăţânare

E derutant să observ cum tot mai mulţi se încăpăţânează să creadă în nişte idei, acţiuni care nu le sunt benefice deloc, dar care le fac bine într-un moment oarecare.

Acele idei, acţiuni nu au nici un grad de obiectivitate faţă de tot ceea ce îi reprezintă pe acei indivizi şi mai ales faţă de ceea ce ei construiesc şi îşi doresc în jurul lor.

Pur şi simplu se produce un blocaj psihic în care respectivul nu vede nici o problemă în jurul său şi acceptă faptul că are tot dreptul din când în când la câte un “moft”, care deşi nu îi este suficient îi este atât de necesar în contextul dat.

“Care este problema?” sau “Şi ce dacă!” aud mai mereu din gura unor oameni care în nici un caz nu au “configuraţia” unor asemenea vorbe.

Toate aceste “mofturi” declanşează acea nesiguranţă pe care ulterior individul o manifestă în momentele importante cu persoane importante din viaţa sa.

Se încăpăţânează în această credinţă a lor considerând că nimeni nu poate înţelege geometria unui anumit eveniment, care în timp nu explică de fapt decât o chestiune de bază şi anume ce se întâmplă cu două linii drepte paralele.

Avem tendinţa de a fi cârcotaşi mai tot timpul cu astfel de oameni, tocmai pentru că ei în calmitatea lor debordantă încearcă o justificare a aritimeticii ideii sau acţiunii care face diferenţa.

Ne precipităm în faţa unor asemenea credinţe care nu suportă nici cel mai mic grad de logicitate.

Pentru asemenea indivizi “eterna reântoarcere” are într-adevăr o semnificaţie anume.

“Diferenţă şi repetiţie” pare a fi sloganul unor asemenea “paranteze” create în cadrul celui mai de lemn limbaj utilizat pentru a oferi suportul acestui tip de credinţă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s