Hipofobia

“Nimeni nu e atât de fricos, încât să prefere să atârne mereu, în loc să cadă odată”. (Seneca)

Citeam zilele trecute o postare a amicului Adi – “Când ai călărit ultima oară?” şi chiar mi-am adus aminte de faptul că discutam cu nişte amici de ai mei despre frica de cai şi despre sentimentul celui care nu a avut sau nu are bunici la ţară şi pentru care calul ca şi animal e unul de evitat.

În ultimul timp chiar şi la noi în Moldova s-au deschis mai multe baze de agrement unde se poate învăţa cum se poate stăpâni acest animal ca şi alternativă la petrecerea timpului liber.

Dacă până cu ceva timp în urmă toată lumea se relaxa cu lecţiile de dans(dans modern, dans de societate,etc.) acum simţim nevoia să ieşim în afara oraşului la a lua lecţii de echitaţie.

E o relaxare pentru oricine să observe cum în câteva şedinţe călăreşte calul cu mâinile în şolduri nefiind o povară pentru bietul căluţ, dar învingând şi una din fricile pe care le avea.

Din câte am înţeles pentru cei care nu pot să îşi depăşească această frică pot încerca câteva lecţii pe nişte ponei simpatici, deşi aceştia sunt pentru a îi învăţa pe copii, sau chiar se pot încăpăţâna cu nişte măgăruşi.

Pentru cei care nu au avut ocazia pe la bunici să practice un asemenea sport e relaxant să meargă la câteva şedinţe la o bază de agrement. Nu e chiar aşa uşor cum pare, pentru mulţi o asemenea şedinţă fiind chiar extenuantă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s