Constipare

“Nu-i de ajuns să descoperim lipsurile; ba nici nu avem dreptul să facem aceasta, dacă nu ştim în acelaşi timp să indicăm mijlocul pentru o situaţie mai bună”.(Goethe)

Discutăm zi de zi cu diferite persoane, prieteni, colegi de muncă,etc., dar insităm cât de mult putem în ceea ce ne priveşte să rămânem nişte constipaţi la nivel emoţional, social.

Socializăm când apucăm şi asta se vede atunci când ne oferă cineva acel laxativ care face să ne pută gura destul de urât.

Judecăm şi analizăm extremele, iar acest lucru se observă în comportamentul nostru chiar şi atunci când ne scremem să aruncăm afară câteva cuvinte lipsite de semnificaţie.

Ne place să fim constipaţi. Ne exprimăm pe blog, pe facebook, etc. şi nu suntem corecţi cu noi înşine.

Trimit iubitei câteva sms-uri şi sunt mândru că rămân în continuare acelaşi constipat de care mi se face silă uneori.

Sunt dependent de acele acţiuni sau gesturi care mă menţin în acea stare de constipare atonă, iar cei mai “inteligenţi” suferă de o constipaţie spastică (deoarece ei nu au nici o problemă cu ei,ci doar întâmpină nişte obstacole).

Conform dex-ului o persoană constipată este una astupată,încuiată, care nu este capabilă de efort creator, cu vederi înguste, necomunicativ, lipsit de orizont, necooperant.

M-am săturat să stau alături de oameni care mereu sunt balonaţi,cu greţuri sau au o veşnică migrenă.

Puţini sunt cei care îşi impun un regim igieno-dietetic pentru constipaţi şi beau un pahar de apă rece dimineaţa după care zâmbesc ironic la ceea ce îi aşteaptă în ziua respectivă.

În grup ne căcăm pe noi, iar atunci când suntem în faţa oglinzii arătăm ca nişte constipaţi care transpiră abundent şi devin palizi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s