Pe aici nu se trece !!!

Orice individ are acele bariere ale sale care fac să fie inviolabil în faţa alterităţii.E ca şi cum ai fi la o trecere de cale ferată în care vizibilitatea este redusă şi trebuie să aştepţi să se ridice bariera pentru a înţelege ceva. Şi chiar şi atunci când vrei să treci nu eşti sigur de posibilul pericol.

Atâta timp cât ceilalţi înţeleg că sunt zone în care stă scris: “Pe aici nu se trece!!!” atunci orice informaţie, emoţie, judecată rămâne conservată şi poate fi un conductor la fel de bun ca orice idee intermediară.

Chiar şi atunci când faci ceva ce e din start interzis, ilegal, dar ajută la “proiectul tău” faţă de ceilalţi, înseamnă că “semnul” trebuie să fie vizibil.

De multe ori facem tot ce putem pentru ceilalţi tocmai pentru a le arăta că sunt aproape de acele capcane care protejează zona “Pe aici nu se trece!!”, capcane care sunt formate din propriile principii, reguli, norme, etc. şi care protejează ceea ce este sacru aşa cum păţeau toţi intruşii care vroiau să devasteze mormintele faraonilor.

Ne place să fim şi noi nişte mici faraoni care nu oferă cea mai bună soluţie poporului, dar care sunt înconjuraţi de acei eunuci devotaţi.

În final ajungem să nu rezistăm tentaţiilor şi să ajungem asemenea unei vedete americane, care se trezeşte dimineaţa cu sticla de whisky lângă el – îşi aprinde o ţigară – şi observă cât se poate de atent cum îi zâmbeşte o “târfă” din aşternuturile răvăşite de tot ce a putut fi creativ în el.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s